Eylem Tok’un oğlu kaza yaparken ünlü isimlerin çocukları da yanındaydı

Oğuz Murat Acı'ya çarparak ölümüne neden olan Eylem Tok'un oğlu T.C.'nin o gece yanında ve arkadaki araçta 11 çocuk daha vardı. Hepsi de tanınmış ailelerin çocuklarıydı. Baba Bülent Cihantimur'a yurt dışına çıkış yasağı geldi, bir çalışanı tutuklandı

Gündem 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Oğuz Murat Acı’ya çarparak ölümüne neden olan Eylem Tok’un oğlu T.C.’nin o gece yanında ve arkadaki araçta toplam 11 arkadaşının olduğu iddia edildi.

Habertürk’ten Ceylan Sever’in haberine göre olay saatinde kaza yerinden ayrılan bu kişilerden dokuzunun ifadesi 48 saat içinde alındı. İfadelerinde T.C.’nin bir anda hızlandığını, yavaş sürmesi yönünde telkinde bulunsalar da dinlemediğini anlattılar. Ayrıca Eylem Tok’un oğluyla beraber arkadaşlarını da kaza yerinden uzaklaştırdığı bildirildi.

İfade verenlerden sadece biri 18 yaşında, diğerleri reşit değil.

Doğrulanmayan iddia: Medya patronunun oğlu

Kazada T.C.’nin arkadaşlarının içinde ünlü bir medya patronunun oğlunun da olduğu iddialar arasındaydı. İddiaya göre o isim E.C.D.’ydi. Yine iddiaya göre kazadan sonra olay yerinden kaçanlar arasındaydı. Bu iddia iki gündür sosyal medyanın dilinde ama dün akşam o aileden bir açıklama geldi. Açıklamaya göre çocukları E.C.D. ile kazayı yapan T.C. evet liseden arkadaştılar ama ECD artık eğitimine yurt dışında devam ediyordu ve son üç aydır Türkiye’ye gelmemişti.

Eylem Tok'a yardım eden bir kişi tutuklandı: Baba Cihantimur'a yurt dışı çıkış yasağıEylem Tok’a yardım eden bir kişi tutuklandı: Baba Cihantimur’a yurt dışı çıkış yasağı

Bakan torunu, fabrika sahibinin oğlu…

Haberde T.C.’nin yanında başka ünlü isimlerin çocuklarının da olduğu öne sürüldü. İddiaya göre grupta araştırma şirketiyle tanınan ve geçmişte bakanlık yapmış bir ismin torunu P.T.E. de vardı.

Kazaya karışan isimlerden biri de D.O.G.’ydi. Babası İstanbul’da ünlü markalar üreten bir yün ve iplik fabrikasının sahibi ve icra kurulu başkanı. 17 yaşındaki D.O.G. arkadaki aracı kullanıyordu. İfadesinde T.C.’nin kendisini solladıktan sonra virajı dönerken aracını çok hızlı kullandığını anlattı.

Bir diğer isim babası ünlü bir otomobil kiralama şirketinin eski genel müdürü olan Z.H.D.’ydi. Kaza sonrası yaralıların telefonlarının alındığı ve bu sebeple onlara tıbbi yardımın geciktiği iddiası vardı. Z.H.D. ifadesinde yaralının telefonunu yanlışlıkla aldığını söyledi: “Yaralılardan birinin yanına gittim ve konuşmaya çalıştım. Bana telefonunu verdi ve ışığını tutarak başına bakmamı istedi. Telefonun ışığını tuttum ve başına baktım. Sonra o anki dalgınlıkla yaralının telefonunu cebime koydum.”

16 yaşındaki A.A. da kaza yapan araçta arka koltuktaydı. T.C.’nin aracı hızlı kullandığını anlatarak “Bir anda gaza geldi ve önde bulunan Volvo marka aracı solladı ve önüne geçti. T. sürekli aracı hızlı kullanıp virajlara sert giriyordu, bizim şahısla fazla muhabbetimiz olmadığı için sadece yavaş diyorduk. T. önümüzde bulunan viraja yine hızlı bir şekilde girdi” dedi.

Gazeteci Pehlivan görüntüleri yayınladı: T.C. annesine ”Araba pert oldu” demiş

Gazeteci Barış Pehlivan Halk TV’de kazanın yeni görüntülerini paylaştı. Buna göre kaza sonrası T.C. arkadaşlarıyla birlikte Eylem Tok’un getirdiği arabaya biniyor ve “Anne kusura bakma, araba pert oldu” ifadelerini kullanıyor.

Ayrıca Pehlivan T.C.’nin ailesiyle hayatını kaybeden Acı’nın ailesinin görüştüğünü söyledi. Pehlivan şunları söyledi: ”Şu anda verilen tepkilere baktığımızda kimseyi yargılamak istemem ancak deneyimlerime bakarak bir gazeteci olarak söylemem gerekirse bu hayatını kaybeden 29 yaşındaki gencimizin durumu kan parası noktasına doğru gidiyor.

Aslında hayatına kaybeden Acı’nın ekonomik durumu kötü değil. Orta sınıf bir aileden geliyor. Ancak görüşmeler ve açıklamalara baktığımda, tekrar söylüyorum kimseyi yargılamak gibi bir niyetim yok fakat o cepheden şöyle bir şey hissediyorum, 1.5 yaşında babasız bir evlat bırakıldı. Sanki o kan parası dediğimiz mesele gündeme gelecek.”

Ne olmuştu?

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Acı’nın ölümüne, İ.G, T.A, S.K. ve H.T’nin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok kaza sonrası İstanbul Havalimanı’ndan Mısır’a kaçmış, ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmişlerdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ardından zanlıların hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye’ye iadesi istenmişti. Soruşturma kapsamında Eylem Tok’a yardım eden şirket çalışanı Ayşe Ceren S. tutuklandı. Baba Bülent Cihantimur hakkında da yurt dışı yasağı kondu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.