Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten

Yazar Eylem Tok trafik kazası yapan ve Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan oğlunu Amerika'ya kaçırdı. Burada fotoğrafları da çekilen ve mutlu görünen anne-oğul için kırmızı bülten çıkarıldı.

Gündem 23 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Eylem Tok ve oğlu T.C.

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta yaşanan kazada 16 yaşındaki Timur Cihantimur ailesine ait lüks araçla yol kenarında bekleyen ATV sürücülerine çarpmıştı. Dört kişi ağır yaralanmış, evli ve bir çocuk babası Oğuz Murat Aci kurtarılamamıştı. Eylem Tok ile oğlu kazadan saatler sonra apar topar önce Mısır’a, oradan da ABD’ye kaçmıştı.

İstanbul savcılığınca yürütülen soruşturmada sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ardından zanlıların hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye’ye iadesi istendi. Soruşturmada anne oğulun kaçışına yardım eden Ayşe Ceren S. de 11 Mart’ta tutuklandı. 18 Nisan’da İstanbul 7’nci Sulh Ceza Hakimliği Bülent Cihantimur’un çalışanı olduğu belirlenen ve ‘suçluyu kayırma’ ile ‘delileri gizleme’ suçlarından tutuklanan Ayşe Ceren S.’nin tahliyesine karar verdi. Böylelikle Aci’nin ölümüyle ilgili davada tutuklu kalmadı.

Başsavcılık 7 Mart’ta anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığına göndermişti. Bu talep kabul edilerek yazar Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Eylem Tok ve oğlunun kaçmasına yardım eden de serbest: Tek tutuklu kalmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.