Bu da yaşandı: Transfer yasağı olan takım oyuncusuna TFF lisans verdi!

Beşiktaş Kulübü, Kadınlar Süper Lig ekiplerinden ALG Spor'un transfer yasağına rağmen Tuğba Karataş'ı kadrosuna kattığını belirterek TFF Tahkim Kurulu'na başvuracağını açıkladı.

Spor 16 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'tan TFF'ye Tuğba Karataş tepkisi.

Gün geçmiyor ki Türk futbolunda bir gariplik daha yaşanmasın. Bu seferki haber Kadınlar Futbol Süper Ligi’nden. Beşiktaş, ligin Gaziantep temsilcisi ALG Spor’u, Tuğba Karataş transferi nedeniyle tahkime şikayet etmeye hazırlanıyor. Bu şikayetin nedeni takımın transfer yasağı olmasına rağmen oyuncuyu kadroya katması ve 14 Ocak 2024 tarihindeki karşılaşmada oynatması.

ALG Spor söz konusu karşılaşmayı 2-1 kazandı. Ligde 40 puanı bulunan Antep ekibi 6. sırada. Hemen bir sıra önündeki Beşiktaş’ın 41 puanı var. Kısacası iki takım ligdeki mücadelede birbirlerine son derece yakın konumlanıyorlar. Dolayısıyla aralarındaki maçlar büyük önem taşıyor. Ancak aralarındaki maçın öneminden öte Beşiktaş’ın Tahkim Kurulu’na gitme seebebi ALG’nin transfer yasağına rağmen devre arası dönemde kadrosuna kattığı oyuncuyu oynatmış olması.

Atina yolu Atina'dan geçiyor... Rakip OlympiakosAtina yolu Atina’dan geçiyor… Rakip Olympiakos

Öyle ki Beşiktaş’ın resmi sitesinden yapılan açıklamada FIFA’nın 9 Ocak 2024’te aralarında ALG’nin de bulunduğu 20 kulübe transfer yasağı cezası verdiği belirtildi. Karataş’ın transferi 10 Ocak’ta bitti. TFF Adana Bölge Müdürlüğü Tuğba Karataş’a lisans çıkardı. Tuğba 14 Ocak 2024’te oynanan maça çıkınca Beşiktaş, Disiplin Kurulu’na başvurdu. Ancak 14 Mart tarihinde konunun zaman aşımına uğradığı gerekçe gösterilerek başvuru reddedildi. Beşiktaş’ın açıklamasında “Türkiye Futbol Federasyonu’na soruyoruz! FIFA tarafından ALG Spor’a transfer yasağı gelmiş olmasına rağmen Tuğba Karataş’a hangi sebeple lisans verilmiştir? ” sorusu yer aldı.

ALG Spor, Tuğba Karataş’ı 2 Şubat 2024 tarihinde kadrosuna kattığını duyurmuştu.

Kulüpten yapılan açıklamada “Eğreti organizasyon, özensiz iletişim ve yetersiz bilgilendirmeyle kurumsallaşmanın imkansız olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Böyle bir hukuksuzluk yaşanırken sporcuların organizasyona saygı duymasını nasıl beklersiniz? Daha da önemlisi FIFA nezdinde ülkenin düştüğü durumu izah edebilecek bir gerekçe üretebilir misiniz? Ülkede futbol tutkusuyla sahalarda ter döken tüm kadın sporculara yapılan bu özensiz ve yakışıksız durum nedeniyle kulüp olarak rahatsızlığımızı kadın futbolunun tüm paydaşlarının dikkatine sunarız. Söz konusu hukuka aykırı kararla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” sözleriyle durumdan duyulan rahatsızlık dile getirildi.

2021-22 sezonunda ligi şampiyon olarak bitiren ALG Spor, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bir dönem başkanlığını yaptığı Gaziantep FK kulübüyle aynı şehri paylaşıyor. Doğu Anadolu temsilcisi 1998’de kurulduğundan beri kadın futboluna yatırım yapıyor. Büyükekşi son olarak Mayıs 2023’te de kulübü tesislerinde ziyaret etmişti.

Beşiktaş Tahkim Kurulu’na gidiyor. Konu ALG Spor ve TFF.

Mart 1992 doğumlu sporcu Tuğba Karataş daha önce Ankara temsilcisi FOMGET’te forma giyiyordu. Karataş geçen sezon finalde Fenerbahçe’yi mağlup eden takımda da yer almış ve Süper Lig şampiyonluğu sevinci yaşamıştı.

Tuğba Karataş şampiyonluk kupasıyla beraber.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.