Özel’den Bahçeli’ye ‘sandık’ yanıtı: Dilim varmaz cehalet demeye, herhalde sürçilisandır

CHP lideri Özgür Özel, “Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır” diyen Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Özel’in “Dilim varmaz cehalet demeye, herhalde sürçilisandır” sözlerine MHP’den de jet yanıt geldi.

Siyaset 10 Nisan 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Ramazan Bayramı namazını memleketi Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii’nde kıldı. Özel bayram namazı sonrası hemşehrileriyle bayramlaşıp bir süre sohbet etti. Özel’e bayram namazında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek eşlik etti.

Namaz sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Özel “Öncelikle buradan Manisa’da, Türkiye’de yaşayan hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Başta Filistin coğrafyası olmak üzere İslam coğrafyası üzerinde ve dünyada çatışmaların sürdüğü, gözyaşının sürdüğü her yere bir an önce barış çağrımızı tekrarlıyoruz. Bugün bayram yapamayan çocukların olduğu bir dünyada çocukların açlığına çarenin bulunduğu ve ülkemizde bayrama bayram sevinciyle ulaşamayan, bayramdan beklentisi gerçekleşmeyen herkesin beklentilerinin gerçekleşeceği bir sonraki Kurban Bayramı’na kadar üzerimize düşen tüm sorumlulukları hatırlatmakla başlamak istiyorum” dedi.

Erdoğan ve Bahçeli’nin bayram mesajlarında seçim vurgusuErdoğan ve Bahçeli’nin bayram mesajlarında seçim vurgusu

CHP lideri Özgür Özel MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü “Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı, rüzgar ektiği müddetçe fırtına biçeceğini unutmamalıdır” sözlerine de tepki gösterdi. “Dilim varmaz cehalet demeye, dil sürçmesi olduğunu kabul etmek isterim” diyen Özel “Sandık dışını çare göstermek bugüne kadar önüne gelen herkese darbeci diyenlerin herhalde sürçilisanıdır ki bayramın yüzü suyu hürmetine biz de affedelim” diye konuştu.

Özel 31 Mart yerel seçim sonuçlarına bir kez daha vurgu yaparak “Bugün sayın Erdoğan’dan başlayarak tüm siyasi parti liderlerini arayacağım. Birinci parti olma sorumluluğuyla tüm siyasi parti liderlerini arayacağım” dedi.

İYİ Parti’deki kurultay süreci

İYİ Parti’nin kurultay kararını ve Meral Akşener’in yeniden aday olmama kararını değerlendiren Özel  “Sayın Akşener bu ülkeye önemli hizmetleri olmuş kıymetli bir siyasetçidir. İYİ Parti gibi genç yeni bir parti ile Türkiye siyasetinde önemli bir arayış içine girmiştir. Geçmiş dönemde birlikte ittifak olduğumuz bu Cumhuriyet Meydanı’nda ortak mitingler yaptığımız günlerimiz olmuştur. Tabii ki tüm siyasi partilerin içişleri kendi işleridir, liderlerin kararları kendi kararlarıdır. Hayırlı uğurlu olsun. Aramızda birtakım siyasi tartışmalar kendisinin birtakım eleştirileri olmuştur, o zaman canı sağolsun demiştim, bugün de benden yana bir hakkı varsa helal olsun” dedi.

MHP’den Özel’e yanıt

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman de bu kez Özgür Özel’in Devlet Bahçeli’yle ilgili sözlerine yanıt verdi. Büyükataman “CHP’nin ve genel başkanının açıklamaları basit bir illüzyon çabasından ibarettir” dedi.

MHP’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamada Büyükataman şu ifadeleri kullandı:

“Yakın zamanda ‘gençler darbe yaparsa teslim olurum’ sözleri ile demokrasimizi hedef alarak eli kanlı darbecilere göz kırpan Özgür Özel Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin sözlerini çarpıtarak yine ufak hesapların peşine düşmüştür. Nerede Türk demokrasisine düşman olan bir Fetöcü, nerede bir PKK’lı varsa onu bulup sahip çıkan, nerede Türk demokrasisini hedef alan bir uluslararası şebeke varsa onun dizinin dibine çöken ve kuruluş ayarlarını terk eden CHP’nin ve Genel Başkanının açıklamaları basit bir illüzyon çabasından ibarettir.

Milliyetçi Hareket Partisi demokrasimizin devamı uğruna önemli sınavlardan geçmiş, bu yolda büyük fedakarlıklar göstermiş ve bu konudaki kararlı duruşu tartışmasız olan bir siyasi partidir. Yakın siyasi tarihimiz bize şunu açıkça göstermektedir ki Milliyetçi Hareket Partisi ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli milli irade karşıtlarının en büyük düşmanı, aşamadıkları en yüksek iradedir. Özel’in talihsiz açıklamaları, idrak yollarının tıkalı olmasından değilse bayatlamış kelime kurnazlıklarından medet umacak kadar küçülmesindendir.”

Erdoğan ‘bu iş bitti’ demişti, Özel ise iddialı: Hatay seçimleri yenilenecekErdoğan ‘bu iş bitti’ demişti, Özel ise iddialı: Hatay seçimleri yenilenecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.