Zuhal Ebrar Yıldız’ı vuran polise beş yıl hapis

İstanbul Beyoğlu'nda gasp şüphelilerine açılan ateş sırasında 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız'ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan polis memuru 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 10 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün bir polis memuru yargılandı. “Olası kastla öldürme” suçundan tutuksuz yargılanan polis memuru A.D. ve taraf avukatlarının katıldığı duruşmada ölen Ebrar Yıldız ailesinin avukatı Adnan Harman sanığın cami ve anaokulu bulunan olay yerinde tedbirli olması gerektiğini, bunu yapmadığını söyledi.

Sanığın “olası kastla öldürme” suçundan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması gerektiğini ifade eden Harman bilinçli taksir uygulanacaksa cezanın en üst sınırdan verilmesini istediklerini kaydetti.

‘Vicdani olarak zor durumdayım’

Söz verilen sanık A.D. ise olay nedeniyle üzgün olduğunu belirterek “Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Vicdani olarak da zor durumdayım. Kullanılan silah beylik tabancasıydı, tek amacım daha başka insanların zarar görmemesi için çeşitli suçlardan aranan kişilerin yakalanmasıydı. Bir başka kişinin zarar görmesini istemezdim. Öngörülmemiş bir olaydı” diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme sanık polis memuru A.D’yi “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan altı yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız oluşunu dikkate alan mahkeme takdiri indirim uygulayarak bu cezayı beş yıla indirdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede “yağma” suçundan haklarında arama kararı bulunan iki firari şüphelinin bulundukları adrese ilişkin emniyete gelen ihbar üzerine 11 Aralık 2022’de Beyoğlu’nda sanık polis memuru A.D. ile dört polisin harekete geçtiği belirtiliyor.

Olay yerine ulaşan polislerin kaçan şüphelilere ateş açtığı sırada 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız’ın da aynı yerden yaya olarak geçtiği kaydedilen iddianamede A.D’nin şüphelilerin arkasından yere doğru üç el ateş açtığı, mermilerden birinin yerden sekip Yıldız’ın sırtına isabet ederek ölümüne sebep olduğu anlatılıyor.

İddianamede sanık polis memuru A.D’nin “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

İki polise 20 kilo uyuşturucu ile suç üstüİki polise 20 kilo uyuşturucu ile suç üstü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.