Cem Yılmaz’a Instagram paylaşımından ceza

Cem Yılmaz Instagram'dan yaptığı paylaşım nedeniyle ceza aldı. Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu 11 Mart’ta Instagram hesabında paylaştığı hikâyelerdeki alkollü içecek nedeniyle komedyene örtülü reklamdan ceza verildi.

Kültür Sanat 15 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Cem Yılmaz yeni gösterisine kapalı gişe devam ediyor.

Son dönemde sosyal medya paylaşımlarıyla gündemde olan Cem Yılmaz Ticaret Bakanlığı’nın radarına takıldı. 11 Mart’ta Instagram’dan yaptığı paylaşım nedeniyle bakanlığa bağlı Reklam Kurulu komedyene ceza verdi. 11 Mayıs tarihli kurul kararı doğrultusunda Yılmaz’ın Instagram hikayesinde (story) yaptığı alkollü içecek paylaşımına durdurma kararı geldi. Ancak Instagram hikayeleri 24 saat sonra otomatik olarak yayından kalkıyor. Dolayısıyla kurulun aldığı kararın uygulanması mümkün değil.

Cem Yılmaz’dan ‘talep yaratan paylaşım’

Beş bakanlık, reklam sektörüyle ilgili dernekler, belediye ve STK’lardan üyelerin bulunduğu Reklam Kurulu Cem Yılmaz’ın örtülü reklam yaptığına da hükmetti. Buna gerekçe olarak bahsi geçen görüntülerde Yılmaz’ın reklam olduğunu açıkça belirtmeksizin paylaşımda bulunduğu ifade edildi. Reklam ya da iş birliğine yönelik herhangi bir ibarenin yer almaması nedeniyle Instagram paylaşımı hakkında bu yönde karar alındığı açıklandı.

Reklam Kurulu’nun kararında alkollü içecek markası ve diğer ayırt edici unsurların net bir biçimde görülecek ve fark edilecek şekilde kullanıldığı belirtildi. Cem Yılmaz’ın Instagram hesabında yapılan inceleme doğrultusunda komedyenin başka markaya dair herhangi bir paylaşımına rastlanmadığı açıklandı. Tek paylaşımın bahsi geçen alkolllü içki markası hakkında olduğu vurgulandı. Kurul tarafından yapılan gerekçeli açıklamada mevzuat gereği bunun yasak olduğu hatırlatıldı. Mevcut yasal düzenlemeler alkollü içeceklere yönelik herhangi bir talep yaratıcı paylaşımı yasaklıyor.

Cem Yılmaz isyan etti: Dün mü başladık bu işe?Cem Yılmaz isyan etti: Dün mü başladık bu işe?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.