Özel: Bazı arkadaşlar kaygılı, Kemal Bey bunlardan etkileniyor olabilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel selefi Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine sitemini yorumladı. Bazı isimlerin "Kemal Bey dışarıda kalırsa biz de siyaset yapamayız" dediğini ileri sürerek "Bunlardan etkileniyor olabilir" ifadesini kullandı.

Siyaset 2 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderlik koltuğuna geldiği kurultay ve bu görevde girdiği ilk yerel seçimlerden sonra parti içinde yaşananlarla ilgili konuştu.

Ana muhalefette ‘karışıklık varmış gibi’ gösterilmek istendiğini dile getiren Özel Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay’a verdiği demeçte “İktidara yürüyoruz. Bu süreçte CHP’nin içi de normalleşecek. İç düzenimizde bütün kuralları ve kurumları işleteceğiz” dedi.

Özel selefi Kemal Kılıçdaroğlu’nun son yaptığı açıklamaları da değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu bir süredir partisine eleştiriler yöneltiyor, yeni yönetime kimi dolaylı kimi doğrudan, bazı konularda tepki gösteriyordu.

Özellikle Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesine karşı çıkan Kılıçdaroğlu “Doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, icra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralanan ülkede bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” gibi sözler sarf ediyordu.

Yakın zamanda da 13 yıldır yürüttüğü CHP Genel Başkanlığı görevine veda etmesine yol açan ‘değişim’ talebini eleştirmişti: “Ben boşuna demiyorum ki hançerlendik diye. Sağduyu ile partinin yetkili organlarından oturup tartışmak varken niçin bu talep böyle birdenbire patladı? Ben biliyorum ama gereksiz bir tartışmaya zemin hazırlamak istemiyorum.”

Söz konusu harekette öne çıkan isimler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve halefi Özgür Özel’di.

‘Kemal Bey’le yakın çalışanlar, biz de siyaset yapamayız, diye kaygılı’

CHP liderinin buna yanıtı şöyle oldu:

“Kemal Bey’le Türkiye’nin gündem koşullarında diyaloğumu en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyorum. ‘Hançer’ başta olmak üzere yaptığı açıklamalar kamuoyunda tartışma konusu oldu. Tartışmalara açıklık getirmek benim değil Kemal Bey’in yapacağı bir şey. Benim gördüğüm Kemal Bey’le çok yakın siyaset yapmış bazı arkadaşlar ‘Kemal Bey siyasetin tümüyle dışında kalırsa biz de siyaset yapamayız’ gibi bir kaygı içinde. Belki bu kaygıdan Kemal Bey de etkileniyor. Bu partiye verilen hiçbir emek boşa gitmeyecek. Bunu zamanla herkes görecek.

‘Parti içi de normalleşecek’

Benim yerel seçimlerden sonra gündeme getirdiğim normalleşme aslında olması gerekeni, demokratik olanı aramak. Bu anlamda parti içi de normalleşecek. Ben bu partide kimsenin değil CHP’nin adamıyım. Tek hedefim var, CHP’yi iktidar yapmak. (Masasının üzerindeki anketleri göstererek) Bakın burada kamuoyu ne diyor? ‘En beğendiğim kişi Mansur Yavaş’ diyor. Sonra kim? Ekrem İmamoğlu. Sonra ben geliyorum, daha sonra Erdoğan geliyor. CHP lideri AKP liderini geçmiş durumda. Ben CHP’nin iktidarı için ne yapmak gerekiyorsa onu yapacağım. Mansur Bey’in size söylediği iki arzu, CHP’nin bütünlüğü ve CHP’nin her kesimden oy alma ikliminin sürmesi benim de yüzde yüz katıldığım bir hedeftir.”

‘Sistemli bir zarar verme yoksa affedici olmak gerek’

Özel CHP’nin Türkiye haritasını büyük ölçüde kırmızıya boyadığı ve sandıktan birinci parti olarak çıktığı yerel seçime giden sürecin özellikle aday belirleme aşamasının sancılı geçtiğini dile getirdi.

CHP’li olup CHP’nin başarısızlığı için çalışanlar oldu. Onlarla ilgili yerel olarak işletilecek disiplin sağlıklı sonuç vermeyecekti. Bunu merkeze çektik” diyen Özel şöyle devam etti:

“Düşüncem acımasız bir partiden atma durumunun olmaması. Partiden attın, öyle kişiler var ki CHP’nin dışında başka bir şeyle ilgilenemez. Onların ruhunu da mı söküp atacaksın? Burada sistemli bir zarar verme olmamışsa affedici olmak gerek.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.