Karayalçın’dan İnce’ye gönderme: Akrabalarımızın tümü yoktu

SHP’nin eski genel başkanı ve eski bakanlardan Murat Karayalçın, seçim sonuçlarını değerlendirirken yarıştan çekilince Millet İttifakı’na destek açıklamayan Muharrem İnce’ye gönderme yaptı: “Dostlarımız vardı ama akrabalarımızın tümü yoktu.”

Siyaset 16 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçim sonuçları üzerine özellikle muhalefeti destekleyen seçmen “hata” arayışına geçerken, Türkiye’deki sosyal demokratların büyük bölümünün akil isim kabul ettiği Murat Karayalçın’dan ilginç bir tespit geldi.

2018’deki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı parti içi muhalefet örgütleyeceği konuşulan Muharrem İnce, Karayalçın ile yaptığı özel görüşme sonrasında medyaya “Benim ağzımdan kurultay diye bir laf duymayacaksınız” açıklaması yapmıştı.

SHP’nin eski  genel başkanı ve eski bakanlardan Murat Karayalçın Sözcü TV’de katıldığı programda seçim sonuçlarının kendisi için de sürpriz olduğunu, kendi tahminin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde olacağını ve cumhurbaşkanlığı seçiminin o halde 2.tura kalacağı şeklinde olduğunu söyledi.

‘Bunlar olsaydı birkaç puan farkı kapatabilirdik’

Muhalefetin eksik kaldığı yönlere ilişkin açıklama yapan Karayalçın, “Eksik bıraktığımız şey Millet İttifakı’nı yeterince güçlü kılamadık. Dostlarımız vardı ama akrabalarımızın tümü yoktu.  Daha geniş bir birliktelik olabilirdi ama sağlanamadı. Sağlanması için girişimlerde bulunuldu ama sonuç elde edilemedi. Birkaç puanın karşılaştırmasını yapıyoruz. Eğer geniş bir birliktelik sağlanabilmiş olsaydı bu birkaç puan kapatılabilirdi.  Ben örneğin Sinan Oğan’ın yüzde 5 buçuk dolaylarında olan oyunun önemli bir bölümünün sayın Muharrem İnce’ye destek veren kesimden gitmiş olabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Akrabalarımız derken, Muharrem İnce’yi mi kastediyorsunuz? sorusuna yanıt veren Karayalçın, “Muharrem Bey… Yakın akrabalarımız var, uzak akrabalarımız var. Doğru Parti’nin de burada olması gerekebilirdi diye düşünüyorum. Hatta DSP’nin hiç olmazsa burada yer alması için çekilmesi gerekirdi. Sanki bunlar eksik geliyor. Bunlar olsaydı birkaç puan farkı kapatabilirdik diye düşünüyorum” dedi.

İnce: Umutsuz olmayın

Öte yandan; hakkındaki kaset iddiaları sonrasında seçime 3 gün kala adaylıktan çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün sosyal medya hesabından 14 Mayıs sonrasındaki ilk açıklamasını yaptı.

Paylaşımında gençlere seslenen İnce, şu ifadeleri kullandı:

“Gençler, evlatlarım, biz “”Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gidenleriz. Kendinizi üzmeyin, asla umutsuzluğa kapılmayın. Umut her zaman vardır.”

 

Aradığınız İnce şu anda başka bir liderle görüşüyor…Aradığınız İnce şu anda başka bir liderle görüşüyor…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.