Günün sürprizi: Akşener, Erdoğan’a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski İYİ Parti lideri Meral Akşener Beştepe’de sürpriz bir görüşme yaptı. Görüşmenin İYİ Parti’den bağımsız, bireysel olduğu belirtildi.

Siyaset 5 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Erdoğan ile Akşener Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşme basına kapalı yapıldı. Akşener, partisinin liderliğini bıraktığı kurultaydan beri ortada gözükmüyordu ve ilk kez birkaç gün önce katıldığı bir cenazede görülmüştü.

Görüşmenin yapılacağı gün içinde İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından açıklandı. Altun X hesabından yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 17.00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde İYİ Parti eski Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i kabul edecektir” dedi.

Meral Akşener kurultaydan sonra ilk kez görüntülendiMeral Akşener kurultaydan sonra ilk kez görüntülendi

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde açıklanan programında böyle bir görüşme yer almıyordu. Görüşmenin birçok İYİ Parti yöneticisi için de sürpriz olduğu ve partiyi bağlamadığı yorumu yapıldı.

Akşener 31 Mart seçimlerindeki yenilgiden sonra İYİ Parti liderliğini bırakmıştı. Çünkü İYİ Parti Türkiye genelinde sadece Nevşehir’de il belediyesi kazanabildi. İYİ Parti Kurultay’a gitti ve partinin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu seçildi.

CHP lideri Özgür Özel yaptığı görüşmenin ardından siyasette “yumuşama” sürecine girildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dervişoğlu’yla da görüşebileceğini söylemişti. Bu sözlerden günler sonra AK Parti heyeti İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret etti, ancak Dervişoğlu Erdoğan’la görüşme konusunda “Bugün onu hiç konuşmadık” dedi.

Bahçeli'nin 'Akşener' çağrısına yanıt: Kimse İYİ Parti’ye istikamet çizemezBahçeli’nin ‘Akşener’ çağrısına yanıt: Kimse İYİ Parti’ye istikamet çizemez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.