Fenerbahçe’de kongre günü: Sandıktan bir kez daha Ali Koç çıktı

Fenerbahçe’de Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ın çekişeceği başkanlık seçiminin heyecanı yaşandı. Yaklaşık 27 bin üye saat 17.00'ye kadar oy kullandı ve daha sonra sayım işlemi başladı. Koç, Yıldırım'ı geçip bir kez daha başkan seçildi.

Spor 9 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe’de oy kullanma işlemi başladı.

Fenerbahçe’de merakla beklenen gün geldi çattı. Kulübe 20 yıl başkanlık yapan Aziz Yıldırım 2018’de kaybettiği seçimin ardından yine aday oldu. O seçimde Yıldırım’ı büyük farkla mağlup eden Ali Koç da altı yıl sonra yeniden Yıldırım’ın karşısına çıktı. İkili seçim sürecinde birçok kez birbiri hakkında sert açıklamalar yaptı, 8 Haziran Cumartesi akşamı da 23.00’te Habertürk canlı yayınında yüzleşti. Yıldırım stadyumdaki kongreyi sabah saatlerinde terk etmiş, Ali Koç ise canlı yayında bu yüzleşme çağrısını defalarca yinelemişti. Yıldırım son çağrıya olumlu yanıt verince canlı yayın gerçekleşti.

Tarihi yayın tüm Türkiye’yi ekrana kilitlerken ikili altı yıl sonra ilk defa karşı karşıya geldi. Aralarının neden bozulduğundan son yıllarda futbol şubesindeki başarısızlığa kadar birçok konunun ele alındığı yayında hem başlangıçta hem de bitişte tokalaştılar. Bu iklimde gidilen seçimde oy verme işlemi saat 10.00 itibariyle başladı. Yaklaşık 46 bin kongre üyesinin oy verme hakkına sahip olduğu seçim için stadyum önünde kuyruklar oluştu. Adaylardan Aziz Yıldırım sabahın erken saatlerinde stadyuma gelip üyelerle buluştu.

Oy verme işlemi 17.00’ye kadar sürdü

Mevcut başkan Ali Koç ve önceki başkan Aziz Yıldırım’ın yarıştığı seçimde 46 bin 410 üyenin oy kullanma hakkı var. Seçimde Ali Koç’un oy pusularının rengi sarı, Aziz Yıldırım’ın ise beyaz olarak belirlendi. Kongre üyeleri, stadyumda kurulan 47 sandıkta saat 17.00’ye kadar oy kullanabilecek. Ali Koç 27, Aziz Yıldırım ise 46 numaralı sandığa oyunu atacak. Fenerbahçe olağan seçimli genel kurulunda saat 13:00 itibari ile 13.739 üye oy kullandı.

Kongrede tanıdık simalar

60 binden fazla üyesi bulunan kulüpte 46 binden fazla oy kullanma hakkına sahip Fenerbahçeli var. Bunlardan bazıları da Türkiye’nin yakından tanıdığı ünlü isimler. Örneğin oy kullanmaya gelenlerden biri, dünkü kongrede bir taraftarla tartıştığı görülen, Ezel dizisinin meşhur isimlerinden Sarp Akkaya oldu. Akkaya’nın yanı sıra Türk siyasetinin önemli siması, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce de Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un çekiştiği başkanlık yarışında oy kullanan bir diğer isimdi. İnce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kongre üyesi olduğum Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlık seçimi için oyumu kullandım. Şimdiden sonuçların Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum” yazılı bir paylaşım yaptı.

Aziz Yıldırım oyunu kullandı

Başkan adayı Aziz Yıldırım oyunu sandığa attı.

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım saat 14:00’te oyunu kullandı. 46 numaralı sandığa zarfını atan Yıldırım’a bu esnada birçok Fenerbahçeli üye de eşlik etti.

Ali Koç 16.00 sularında oyunu attı

Ali Koç, oyunu kullandı.

Halihazırdaki başkan Ali Koç, seçimde oyunu kullanmak için erken saatlerde alana geldi. Kongre üyeleriyle sohbet eden ve vakit geçiren başkan Koç, saat 16.00 sularında oyunu attı.

Sadettin Saran oyunu verdi

Başkanlık adaylığından çekilen Sadettin Saran da oyunu kullandı.

Fenerbahçe başkanlığı için adaylığını açıklayan, devamında Ali Koç’un yeniden aday olması sonrası adaylıktan çekilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyesi ve Saran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran da 14:15’te oyunu kullandı. Saran devamında Ali Koç’la poz vermeyi de ihmal etmedi.

Saran ve Koç birlikte poz verdi.

Acun Ilıcalı da stadyumda

Acun Ilıcalı üyelerle fotoğraf çektirdi.

Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde bulunan son günlerin tartışmalı ismi Acun Ilıcalı saatler 14:25’i gösterirken stadyuma geldi. Yoğun ilgi gören Ilıcalı üyelerin fotoğraf çektirme isteğini de kırmadı. Ilıcalı seçim sürecinde hakkında söylenenlerle alakalı olarak Ekol TV’ye konuştu ve “Sistem şu; Acun’un bir sene önceki röportajını alıp dün söylemiş gibi yapmak, Acun’un ‘Kulüplerin sahibi olmalı ama büyük kulüpler hariç’ sözünde ‘büyük kulüpler’ kısmını atmak, Acun’un 30 yıl önce çektirdiği fotoğrafı atmak, videoyu aramak… Çamur at kampanyasına hoş geldiniz. Bunlar çok normal, dünyada iyi insanlar da olacak kötü insanlar da olacak. Bu kötü niyetli insanlarla boğuşmaya ben çocukluğumdan beri alışığım. Ben ormanda büyümüşüm, o yüzden bunlar bana ‘vız’ geliyor” dedi.

Aykut Kocaman oy kullanmaya geldi

Aykut Kocaman oyunu kullandıktan sonra ilgi gösteren üyelerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Fenerbahçe’nin eski futbolcu ve teknik direktörlerinden Aykut Kocaman da oyunu kullanmak için stadyuma geldi. Mikrofonlara konuşan Kocaman sarı lacivertli kulübün başkanlık seçiminin çok demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, “Umarım sonu da öyle olur” dedi. Oy vermeye gelen isimlerden biri de Fenerbahçe’nin efsane kalecisi ve Hatayspor’un eski teknik direktörlerinden Volkan Demirel oldu.

Fenerbahçe seçimlerinde saat 15:00 itibariyle 22 bin oy barajı aşıldı ve rekor kırıldı. İki adayın 2018’deki yarışında kullanılan toplam oy sayısı 21 bin 350’ydi.

Oy verme işlemi bitti, sayım krizle başladı

Saatler 17.00’yi gösterdiğindeyse rekor katılımın gerçekleştiği seçimde oy verme işlemi tamamlandı. Fenerbahçe kongre üyeleri iki aday arasında tercihlerini yaptılar. 17.00 itibariyle merakla beklenen oy sayım süreci başladı. İlk gelen bilgilere göre seçimde 27 bin oy kullanıldı.

Play Spor’un aktardığı habere göre Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda sarı ve beyaz renkteki Başkanlık ve Yönetim Kurulu pusulalarının beyaz renkli zarfa konulması gerekirken, Sicil Kurulu seçimi için olan sarı zarfa da atılması sonucu birçok oyun iptal olma olasılığı doğdu. Ali Koç’un itirazı üzerine genel kurulu yöneten Divan Başkanı Vefa Küçük ve iki başkan adayının yöneticileri oyların sayım usulü ile ilgili dakikalarca toplantı yaptılar. Söz konusu belirsizliğin ardından 18.05 sularında oy sayımı yeniden başladı.

İlk sonuçlar Koç lehine

Sports Digitale’in haberine göre altı numaralı sandıkta Ali Koç, 348 oy alırken Aziz Yıldırım 255 oy aldı. Dört numaralı sandıkta ise Koç cephesi 295 oy alırken Yıldırım 270 oy topladı. 21 numaralı sandıkta Koç, Yıldırım’a 385-190 üstünlük sağladı. Haber Global’in haberine göre 22 numaralı sandıkta Koç 347, Yıldırım 230 oy aldı. 47 numaralı sandıkta Koç, rakibine 184-133 üstünlük kurdu. 17 numaralı sandıkta Koç 355, Yıldırım 215 oy aldı. 18 numaralı sandıkta Koç 343, Yıldırım 204 oy topladı. Bir numaralı sandıkta Koç 379, Yıldırım 193 oy aldı. Koç’un seçimi kazandığı saat 19.00 sularında anlaşıldı. Sahada zafer turu atan Koç, daha sonra diğer aday Aziz Yıldırım’ın yanına gitti. İkili daha sonra beraber kürsüye geldiler, Aziz Yıldırım kongre üyelerine teşekkür edip Ali Koç’a başarı dileklerini ilettikten sonra kürsüden indi. İşte detaylar:

Fenerbahçe'de üçüncü Ali Koç dönemiFenerbahçe’de üçüncü Ali Koç dönemi

Seçime başkanlık eden eski Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük sonuçları “Kullanılan oy sayısı 27.489. Geçerli oy sayısı 26.947. Sayın başkan Ali Koç 16.464, sayın Aziz Yıldırım 10.483 almış. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun” sözleriyle açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.