Bayramda ejderhalarla buluşuyoruz: ‘House of the Dragon’ 17 Haziran’da BluTV’de

HBO'nun efsane dizilerinden George R.R. Martin imzalı 'Game of Thrones'un devam hikayesi 'House of the Dragon'un ikinci sezonuna geri sayım başladı. 17 Haziran'da BluTV'de yayına girecek dizinin oyuncuları da yeni sezon için heyecanlı.

Kültür Sanat 13 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
'House of the Dragon' şimdiden üçüncü sezon için onay aldı ve plan, dizinin dördüncü ve son sezonuyla sona ermesi yönünde.

HBO’nun efsane dizilerinden George R.R. Martin imzalı ‘Game of Thrones’un devam hikayesi ‘House of the Dragon’ geçen sene yayınlanan ilk sezonuyla Westeros evrenine bir kapı daha açmıştı. Dizi kısa süre içinde ikinci sezon onayını almıştı ancak geçen yaz Hollywood grevi nedeniyle çekimler ertelenmişti.

Dizinin ikinci sezonu için takvimler 17 Haziran’a işaretlenebilir. Türkiye’de BluTV’de yayınlacak dizi, ejderhaların annesi Daenerys Targaryen’in doğup büyüdüğü toprakları bu kez daha da yakından tanıma şansı verecek.

George R. R. Martin’in destansı fantastik romanı ‘Buz ve Ateşin Şarkısı’na dayanan dizinin kadrosunda Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno ve Rhys Ifans gibi isimler rol alıyor. İkinci sezon için geri sayım başlamışken dizinin oyuncuları BBC’ye yeni bölümlerle ilgili konuştu.

‘House of Dragon’da Rhaenyra Targaryen rolünde Emma D’Arcy ve Daemon Targaryen rolünde Matt Smith.

Prenses Rhaenyra Targaryen’i canlandıran Emma  D’Arcy hem yaslı bir anneyi hem de güçlü bir hükümdarı canlandırmanın çok zorlayıcı olduğunu ancak işin en çok da bu yönünü sevdiğini söyledi: “Başka bir seçeneğimiz yok. Muazzam bir dayanıklılığa sahip olmalıyız, bu bir maraton.  Yanaklarında renk, kalbinde sevgi ve neşeyle sete geliyorsun ama canlandırdığın rol belli. Bir yandan da haftada altı gün,  altı aydan fazla çekim yapmanın destansı yönünü de çok seviyorum.”

Kraliçe Alicent Hightower rolündeki Olivia Cooke bu sezonu “gerçekten zorlayıcı” olarak tanımlarken Daemon Targaryen rolündeki Matt Smith de yeni sezonda izleyicileri neler beklediğini şu sözlerle anlattı: “Targaryenlerin kırılgan dünyasına geri dönüyoruz. Bu kez etrafta çok fazla keder var. Bu sezonda daha garip, daha kırılgan, savunmaz ve kızgın karakterler izleyeceğiz.”

Türkiye’de bu sabah ‘House of the Dragon’ ikinci sezonunun ilk bölümü için özel bir gösterim yapıldı. 10Haber’in de takıldığı gösterimde dizinin ilk bölümü genel olarak beğenildi. İkinci sezon toplam sekiz bölümden oluşuyor.

BluTV ve A24'den dev işbirliği: Ses getiren yapımlar Türkiye'deBluTV ve A24’den dev işbirliği: Ses getiren yapımlar Türkiye’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.