Jose Mourinho’nun adamları: Agresif, bilimsel, tecrübeli…

Fenerbahçe'de Jose Mourinho ile birlikte görev yapacak teknik ekip açıklandı. Sarı lacivertlilerin ilk kez bir duran top hocası oldu. Kaleci antrenörü Sandro Zufic görevinde kaldı.

Spor 20 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Jose Mourinho, teknik ekibinde beş İtalyan bir Portekizli ismi tercih etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho Samandıra Can Bartu Tesislerinde görevine başladı. Sportif Direktör Mario Branco ve teknik heyetle bir araya gelen Mourinho tanışma toplantısı yaparak beklentileri konusunda bilgi verdi. Sarı lacivertlilerde Mourinho’nun birlikte çalışacağı teknik kadro, yardımcıları ve görevleri şöyle…

Salvatore Foti (Birinci yardımcı antrenör): 8 Ağustos 1988 doğumlu İtalyan futbol antrenörü, 27 yaşında sırtından geçirdiği bir ameliyat sonrası 27 yaşında emekli oldu. Aralık 2015’te, oyuncu olarak emekli olmadan kısa bir süre önce UEFA B lisansı aldı. 2016’dan itibaren Marco Giampaolo’nun Sampdoria, Milan ve Torino’daki hocalık döneminde teknik kadronun parçası oldu. Ocak 2022’de Roma’da Jose Mourinho’nun yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Mourinho’nun cezalı olduğu altı maçlık dönemde takımı o yönetti ve hiç yenilgi almadı. Foti, Mourinho’nun Roma’yı çalıştırdığı dönemde 111 kez sahaya çıktı.

İtalya Kupası’nda Cremonese maçında rakip teknik heyet ve hakemlere hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle 30 gün ceza aldı. Agresif yapısıyla bilinen Salvatore Foti Roma -Feyenoord maçında rakip forvet Santiago Gimenez’e hareketi nedeniyle büyük eleştiri aldı. UEFA yumruk attığı gerekçesiyle İtalyan çalıştırıcıya üç maç ceza verdi.

Sevilla – Roma Avrupa Ligi finalini yöneten İngiliz hakem Anthony Taylor’a “Elit hakem mi? Ona maddi bir ödül de verirdim… Ah hayır, durun, muhtemelen çoktan almıştır” diyerek suçlamada bulundu. İtalyan çalıştırıcı Mourinho’nun sağ kolu olarak biliniyor.

Salvatore Foti hakem Anthony Taylor’a ağır sözlerle yüklenmişti.

Stefano Rapetti (Fitness antrenörü/ methodolgist/ spor bilimcisi): 28 Temmuz 1976 doğumlu fitness uzmanı. İtalyan çalıştırıcı 2008-13 yılları arasında Inter’de görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Empoli, Sampdoria’yı çalıştırdıktan sonra 2018-19 sezonunda Mourinho ile birlikte Manchester United’a gitti. 2019-20’de Milan, 2020-21’de Torino’da görev yaptı. 2021-22’de Roma’ya geldi. 2022-23 ve geçen sezonu Roma’da geçirdi.

Luca Fatiga (İkinci yardımcı antrenör / duran top antrenörü / yardımcı fitness antrenörü): Daha çok futbolun teorisine kafa yoran ve bilimsel yaklaşımıyla bilinen İtalyan Luca Fatiga, 2020-21 sezonunda Roma’nın genç takımında göreve başlamıştı. Daha sonra anlaşmazlığa düştü ve istifa etti. Amatör Vis Aurelia’yı çalıştıran Fatiga sarı lacivertlilerin ilk duran top hocası olacak. Çalıştırıcının aynı zamanda fitness konusunda eğitimi de bulunuyor. Fatiga, ikinci yardımcı olarak da görev yapacak.

Mario Branco ve Jose Mourinho Fenerbahçe’nin teknik ekibiyle bir araya geldi.

Michele Salzarulo (Analiz sorumlusu, maç önü-maç sonu ve canlı maç analizleri): 1 Ocak 1983 İtalya doğumlu. 2007-08 sezonunda Inter’de analiz şefliğine başladı ve 2020’ye kadar bu görevi sürdürdü. 2020-21’de Verona’da çalıştıktan sonra 2021-22 sezonunda Roma’ya geldi. Sezonu bu kulüple tamamladıktan sonra Fenerbahçe’ye geldi.

Ricardo Formosinho (Taktik analiz ve antrenman performans analizi): Ricardo Formosinho: 9 Eylül 1956 Setubal doğumlu. Portekizli çalıştırıcı, 1990’da Olhanse’de teknik direktörlüğe başladı. Birçok takım çalıştırdıktan sonra 2016-17 sezonunda Manchester United’a yardımcı antrenör oldu. Burada 1.5 sezon çalıştıktan sonra 2019-20 sezonunda Tottenham’da yardımcı antrenör olarak çalışmaya başladı. 2020-21 sezonunda görevinden ayrılarak Suudi Arabistan’in El Hilal takımında teknik direktör oldu. Sırasıyla Olympik Khouribga, The Strongest ve Modern Future takımlarını çalıştırdı. Formosinho, Mourinho ile scout, analiz ve yardımcı antrenör olarak çalıştı. Portekizli isim bundan sonra Fenerbahçe için görev yapacak.

Mourinho, Türk spor tarihinin en pahalı hocasıMourinho, Türk spor tarihinin en pahalı hocası

Giovanni Cerra (Data analiz): 25 Eylül 1983 Roma doğumlu. 2016-17 sezonunda Manchester United’ın analiz şefi oldu. 2019-20 sezonunda Tottenham’a gitti. 2021-22’de Roma teknik çalışma antrenörü oldu. Bu ocak ayında görevinden ayrıldı. Manchester United döneminden beri Mourinho ile birlikte çalışan Cerra rakip analizi konusunda Mourinho’nun en çok vakit geçirdiği isim. Roma döneminde Salernitana maçında hem Mourinho hem de Foti cezalı olunca maçta takıma Cerra ve Rapetti yönetti.

Sandro Zufic’in gelmesinden sonra Livakovic’in performansı yükseldi.

Açıklanan teknik kadroda kaleci antrenörü yer almadı. Fenerbahçe bu yılın şubat ayında görev başlayan Sandro Zufic ile yola devam edecek. Zufic geldikten sonra Livakovic’in performansı artmıştı. Daha önce Nenad Bjelica döneminde Trabzonspor’da çalışan Hırvat çalıştırıcı Livakovic ile Dinamo Zagrep ve Hırvatistan Milli Takımı’nda beraberdi. Hırvat antrenörün UEFA A Lisansı bulunuyor. Ayrıca geçen sezon çalışan Fenerbahçe’nin Türk profesyoneli de görevine devam ediyor.

Jose Mourinho ilk dersi futbol basınına verdi Jose Mourinho ilk dersi futbol basınına verdi 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.