Ver gazı motorculara!

Bayram tatilinin bu hafta sonu bitmesi nedeniyle vizyonda sadece üç yeni film var. 'Motorcular' haftanın öne çıkan yapımı.Russell Crowe'lu 'Şeytan Ayini' klasik ruh çıkarmalı yapımlardan. 'Sayara: İntikam Meleği' ise adaletsizlik üzerine bir korku...

21 Haziran 2024

OYUNCUNUN KADERİ BÖYLE Mİ OLMALIYDI?

ŞEYTAN AYİNİ / The Exorcism

Ne olacak bu Russell Crowe’un hali diyesi geliyor insanın. Korku filmlerine meyletmeye başladı. Geçen yıl bu zamanlar ‘Şeytanın Düşmanı / The Pope’s Exorcist’ filminde bir elinde haç bir elinde İncil insanlara musallat olmuş ruhları çıkartmanın peşindeydi. Bir yıl sonra ise içine ruh girmiş bir aktör olarak karşımızda.

Joshua John Miller’ın yönettiği film aslında korku türünde iddialı bir yapım. Crowe filmde eşinin ölümü sonrasında depresyona giren ve bir süre oyunculuğu bırakan aktör Anthony’i canlandırıyor. Neyse bir noktada mesleğine geri dönmek istiyor ve bir korku filminde başrol kapıyor. Ama korku filmi onun için bir kabusa dönüşüyor. İçine ruh kaçıyor. Lakin kızı babasının dünyasında bir şeylerin ters gittiği fark ediyor ve bir pederden yardım istiyor. Ve babasının içine giren ruhu çıkarmak kızına düşüyor.

Crowe’a Ryan Simpkins, Sam Worthington gibi isimlerin eşlik ettiği film ruh çıkarma olay örgüsünü sevenleri tatmin eder mi bilemiyorum. Fragman yukarıda bir bakıp kararınızı siz verin!


BAS GAZA YAVRUM BAS GAZA

MOTORCULAR / The Bikeriders

Fotoğrafçı Danny Lyon’un ‘The Bikeriders’ fotoğraf albümü yayınlandığında yıl 1968’di. Lyon 1963’ten 1967’ye kadar Amerika’nın Ortabatısındaki motosikletçilerin hayatları ve yaşam biçimlerini fotoğraflamıştı. İşte yıllar sonra bu fotoğraf albümü yönetmen Jeff Nichols’ün eline geçiyor ve böylece ‘Motorcular’ filmi ortaya çıkıyor.

Aslında filmi daha önce izleyecektik ama dağıtımcısı su koyunca tüm dünyadaki vizyonu ertelendi. Kısmet bu haftayaymış. Sağlam bir oyuncu kadrosu olan (Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy, Michael Shannon…) filmde 60’lı yıllardaki motosiklet çetelerinin hikayesi anlatılıyor. Çete desek de aslında onlar kulüp! Jeff Nichols’den şiddeti, aksiyonu, gazı ve temposu yüksek bir film… Film İngiltere’de vizyona girdiğinde The Guardian’dan Peter Bradshaw’un beş yıldız verdiğine hatılatırım. Üç filmlik haftanın iddialısı fırsatınız varsa kaçırmayın!


 

SAYARA: İNTİKAM MELEĞİ

43. İstanbul Film Festivali’nde gösterilen Can Evrenol’ün son filmi ‘Sayara: İntikam Meleği’ Türkiye’nin her türlü suç karşısında adalet sisteminin çalışmaması üzerine kurulu bir korku filmi. Ki konusunu okuyunca ne demek istediğim anlaşılacak:

İstanbul’da lüks bir spor salonunda çalışan göçmen Sayara’nın ablası Yonca spor salonunun sahibi Barış ve onun üç arkadaşı tarafından tecavüze uğrayıp öldürülür. Barış’ın babasının milletvekili olması ise onun ve arkadaşlarının cezasız kalmasının önünü açar. Çünkü mahkeme olayın intihar olduğuna kanaat getirerek Barış ve arkadaşlarının delil yetersizliğinden tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmesine karar verir.

Lakin hesaba katılmayan Sayara’dır. Çünkü intikam almaya and içmiştir ve Türkmenistan’ın güvenilir istihbarat uzmanı Şamil Bazarov tarafından yetiştirilmiştir. Sonrası Sayara’nın adalet sisteminin sağlayamadığı adaleti sağlamak.

Sinemanın has aktörüydü: Donald Sutherland veda ettiSinemanın has aktörüydü: Donald Sutherland veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.