Akşam 22.00’de TV başına: Milli Takım son 16 için sahada

Türkiye, Euro 2024'te son 16'ya kalmak için Çekya ile kader maçına çıkıyor. Beraberlik ya da galibiyet 'Bizim Çocuklar'ı grup ikincisi yapacak. Gürcistan Portekiz'i yenmediği sürece milliler, üç farktan az yenilgide bile bir üst turda olacak.

Spor 26 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ay-yıldızlılar gruptaki son maçında Çekya'yla karşılaşacak.

A Milli Futbol Takımı, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü ve son maçında Çekya ile karşılaşacak. Hamburg’daki Volkspark Stadı’nda oynanacak maç saat 22:00’de başlayacak. Mücadelede Rumen hakem Istvan Kovacs düdük çalacak.

Gruptaki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 yenen ay-yıldızlı ekip, ikinci maçında ise Portekiz’e 3-0 mağlup olmuştu. Turnuvaya 2-1’lik Portekiz yenilgisiyle başlayan Çekya ise ikinci maçında Gürcistan ile 1-1 berabere kalmıştı.

F Grubu’nda altı puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye’ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi. Grupta, Türkiye üç, Çekya ve Gürcistan ise birer puana sahip. Grubun diğer maçında ise Gürcistan ile Portekiz karşı karşıya gelecek, iki karşılaşma eş zamanlı başlayacak.

İkincilik ve Avusturya eşleşmesi için bir puan yetecek

Türkiye’ye grup ikinciliği için bir puan yeterli olacak. Ay-yıldızlı ekip galibiyet ya da beraberlik halinde grubu ikinci sırada tamamlayacak ve diğer maçın sonucuna bakmaksızın adını son 16 turuna yazdırarak Avusturya’ya rakip olacak.

Millilerin, Çekya’ya yenilmesi durumunda şansının devam etmesi için Gürcistan’ın Portekiz karşısında kazanmaması gerekiyor. Gürcistan’ın üç puan almadığı senaryoda iki farklı yenilgi bile Türkiye’yi en iyi üçüncüler sıralamasında Hırvatistan ve Macaristan’ı geride bırakmasını sağlıyor.

Bu da son 16 takım arasına girmek anlamına geliyor. Türkiye’nin üçüncü olması durumunda ise rakibi İngiltere ya da İspanya’dan biri olacak.

Eksikler can sıkıyor

A Milli Takım’da ayak bileğinde travma oluşan Orkun Kökçü ve dizinde ağrısı olan Mert Günok’un bu karşılaşmada forma giymesi zor gözüküyor. Takımla çalışmalara başlayan İrfan Can Kahveci’nin maç kadrosunda yer alacak. Arda Güler’in de sakatlığındaki durumun iyiye gittiği bilinse de hala uzun süre sahada kalması zor görünüyor. Ayrıca ilk iki maçta gördüğü sarı kartlarla cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı Çekya karşısında forma giyemeyecek.

Grafik: AA

Çekya’ya karşı 12’nci randevu

A Milli Futbol Takımı Çekya ile 12. kez karşı karşıya gelecek. Türk Milli Futbol Takımı, Çekya ile yedisi özel,dördü resmi olmak üzere 11 kez karşılaştı. Bu müsabakalarda takımlar beşer kez galip gelirken, bir kez berabere kaldı. Bu maçlarda 15 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 21 gol gördü. Milliler EURO 2008 ve EURO 2016’daki son grup maçlarını Çeklere karşı oynamış, iki maçtan da ay-yıldızlılar galip ayrılmıştı.

Montella: Eleştiriler bizi eğlendiriyor ve motive ediyor

Teknik Direktör Montella maç öncesi basın toplantısında konuştu.

A Milli Takım’ın teknik direktörü Vincenzo Montella karşılaşmanın oynanacağı Hamburg’daki Volkspark Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. Ay-yıldızlı ekibe adil olmayan eleştiriler yapıldığını ve bunlara sahada cevap vereceklerini söyleyen İtalyan teknik adam “Öncelikle oyuncuların benim düşünce şeklimi paylaşmalarını istiyorum. Cenk Tosun gibi bu turnuvada sahaya çıkmış oyuncuların, son 12-13 yılda parçası oldukları en iyi takım olduğunu söylediklerini duyduk. Her zaman eleştiri olur. Adil eleştiri olur. Şahsen bunu kabul ederim. Durup düşünmeme sebep olur. Bir de adil olmayan eleştiriler var. Bu bizi eğlendiriyor ve motive ediyor. Neden adil olmayan eleştiriler var, bunun türlü türlü sebebi olabilir. Biz tek vücut olduk. Dikkatimizin dağılmasına izin vermeyeceğiz. Motive olduk. Kendi kaderimiz kendi elimizde. Başka iki takımın sonucuna bel bağlamış değiliz. Sadece önemli olan bizim maçımız. Sahada cevabımızı vereceğiz. 10 aydır da zaten bunu yapıyoruz. Kırdığımız rekorları bir kez daha hatırlatmak istemiyorum. Şimdi takımı destekleme zamanı” dedi.

Arda’nın sağlık durumunu açıkladı

İtalyan teknik adam Arda Güler’le idmanda yaşadığı bir anla ilgili sosyal medyada yapılan eleştiriler hakkında şöyle konuştu:
“Bu meseleyi aydınlığa kavuşturayım. Arda çok uzun süre alabilecek durumda değil. Bir önceki maça çıktı. Ona yalnızca ben karar vermedim. Doktorumuz, sağlık ekibimiz ve futbolcu olarak birlikte karar verdik. Riski almadan oynayabileceği belli bir süresi vardı. O kadar oynadı. Ertesi gün meşhur bir video ortaya çıktı. Doktor ekibimiz ve kendisi ile bir araya geldik ve şunu gördük. Belli bir süreden sonra depara kalkamayacağını ve fiziki hazırlık seviyesinin buna elverişli olmadığını hep beraber tespit ettik. Arda, belli bir egzersiz seviyesinin ötesine dayanamayacağını fark ettiğinde gereksiz risk almamak adına kendisi programlanmış olan antrenmanı yaptı. İki gündür antrenman yapıyor.”

İrfan Can Kahveci: Sosyal medyada çıkan olaylar bizi güldürüyor

İrfan Can Kahveci milli takım üzerinden dönen spekülasyonlara değindi.

Turnuva öncesi sakatlanan ve ilk iki maçta forma giyemeyen İrfan Can Kahveci, Çekya maçı öncesindeki basın toplantısında Montella’ya eşlik eden isim oldu. Sağlık durumu hakkında konuşan Kahveci “Şu an iyi hissediyorum. Üç gündür takımla beraber çalışıyorum. Ondan önce bireysel çalışmalar da gerçekleştirdim. Polonya maçından sonra çok ara vermedim. 90 dakika oynayacak kondisyonda değilim belki ama gruptan çıktıktan sonra o kondisyonu yakalayabilirim. Hocamız ne kadar süre verirse 15-20 ya da daha fazla elimden geleni yaparım, kendimi iyi hissediyorum. Hedefim bu turnuvada da gol atmak. İnşallah süre bulursam bunun için kendimi zorlayacağım. Talihsiz bir sakatlık yaşadım. İlk iki maçta da oynamak isterdim. İnşallah bu turnuvada da golümü atarım” dedi.

Milli futbolcu “Sosyal medyada milli takımda bir sorun var gibi gösterilmeye çalışılıyor. İçeride durum nasıl” sorusuna “Bizim içeride güzel bir ortamımız var. Sakatlandığımda hoca ve doktorla toplantı yaptık ve bu takıma güvendiğimi, burada kalmak istediğimi söyledim. Hoca da sağ olsun bana güvendiğini gösterdi. Aslında sosyal medyada çıkan olaylar bizi güldürüyor. İçeride bir şey yokken kendi kendine değişik şeyler yaşanıyor. Biz de anlam veremiyoruz. İçeride her şey yolunda. Bizi etkilemiyor, daha da hırslandırıyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’da oynayan olsun hep beraberiz. İyi arkadaşlıklarımız var. Milli bayrağın altında takımcılık işlerini bırakmamız gerekiyor” yanıtını verdi.

Milli takım antrenmanında tartışılan görüntü... Sosyal medyada yangın çıktıMilli takım antrenmanında tartışılan görüntü… Sosyal medyada yangın çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.