Bergama Tiyatro Festivali beş yaşında

Bergama Tiyatro Festivali beşinci yılını kutluyor. 9-11 Ağustos'taki festival ilçenin farklı tarihi mekânlarında sanatseverlerle buluşturacak. Tarihler belli oldu, festivalin programı da çok yakında açıklanacak.

Kültür Sanat 4 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Bergama Tiyatro Festivali, 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Takvimler 2018 yılını gösterirken yenilikçi bir tarih, kültür ve şehir festivali olma amacıyla yola çıktı Bergama Tiyatro Festivali. Bölgenin tarihi dokusu ve köklü tiyatro geleneğinden ilham alan festival ilk yılın ardından zorunlu nedenlerle iki yıl ara verdi lakin 2012’de sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olmak için tekrar yola koyuldu.

Festival bu sene beş yaşında. Bu sene 9-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festival tiyatro severleri yine Bergama’nın antik yapılarına, sokaklarına davet ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen festival üç gün boyunca hem ücretli hem de ücretsiz etkinlere ev sahipliği yapacak. Bu sene de ulusal ve uluslararası tiyatro performanslarının yanı sıra panel ve atölye çalışmaları olacak. Bergama Tiyatro Festivali üzerinde durduğu Yerelleşme, Sektörleşme, Yer Değiştirmiş Kültürel Miras başlıkları hakkında tartışmalara da alan açacak.

Festivalin programına ait detaylar ve biletler çok yakında açıklanacak. O zamana kadar Festival programı ve etkinliklere dair detaylar https://bergamatiyatrofestivali.com/ adresinden takip edilebilir.

İstanbul Tiyatro Festivali Almanya'dan Japonya'ya perde açacakİstanbul Tiyatro Festivali Almanya’dan Japonya’ya perde açacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.