Yazar Neil Gaiman’a cinsel saldırı soruşturması

'Sandman' ve 'Amerikan Tanrıları' gibi eserleriyle Türkiye'de de geniş bir okur kitlesine ulaşan yazar Neil Gaiman'a Yeni Zelanda'da cinsel saldırı soruşturması açıldı. İki kadına cinsel saldırıyla suçlanan yazar, iddiaları reddetti.

Kültür Sanat 6 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Neil Gaiman

İngiliz yazar Neil Gaiman, iki kadına yönelik cinsel saldırıyla suçlanıyor. Suçlamalar sonrası yazara Yeni Zelanda’da soruşturma başlatıldı. 63 yaşındaki yazar hakkındaki suçlamaları reddetti. Yeni Zelanda’da üç gün önce yayınlanan bir podcastte ortaya atılan iddialar sonrası bölge polisi yazar hakkında soruşturma başlattığını duyurmuştu.

20 yıl arayla iki farklı suçlama

Neil Gaiman’ı cinsel saldırıyla suçlayan 23 yaşında kadın, 2022’de yazarın çocuğuna dadılık yaptığı Yeni Zelanda’daki evinin banyosunda cinsel saldırıya uğradığı iddia etti. Yazara cinsel saldırı suçlaması yönelten diğer kadınsa 2003’te Florida’da gerçekleşen bir imza buluşması kendisiyle tanıştığını ve aralarında romantik bir ilişki başladığını söyledi. Bu romantik ilişkiye başladığında kendisinin 20, Neil Gaiman’ın ise 40 yaşında olduğunu söyledi. Romantik ilişkileri sırasında yazarın kendisiyel zorla cinsel ilişkiye girmek istediğini iddia etti.

Time dergisi tarafından En Etkili 100 İsim arasında gösterilen Neil Gaiman her iki suçlamayı reddetse de Yeni Zelanda polisi kapsamlı soruşturmaya devam ediyor. Soruçturma sonucunda dava açılıp açılmayacağı ise kısa süre içinde belli olacak.

Nino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtıNino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.