Euro 2024’te TFF’ye bilet suçlaması! Derin sessizlik

Eski milli oyuncu Batuhan Karadeniz kadroda bulunan Yunus Akgün için ayrılan biletlerin normal taraftarlara satıldığını söyledi. Sosyal medyada TFF yöneticilerinin kendi adlarına ayrılmış biletleri satışa sunduğu iddia edild. TFF'den çıt yok...

Spor 9 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Batuhan Karadenis, Yunun Akgün adına çıkarılan ve satılan biletin görüntüsünü ekrana yansıttı.

Euro 2024 çeyrek finalinde Hollanda’ya mağlup olan Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bilet dağıtımı konusunda ağır şekilde eleştiriliyor.

Eski milli futbolcu Batuhan Karadeniz iki gün önce Sky Spor’da TFF’nin maç biletlerini adaletsiz bir şekilde dağıttığını iddia etti. Karadeniz Yunus Akgün için ayrılan biletin satıldığı görüntüleri ekrana yansıttı. Karadeniz “Yunus Akgün adına çıkarılan bedava bileti normal vatandaşa satmayı nasıl açıklayacaksınız” diye sordu.


TFF’nin biletleri dağıtırken adil olmadığını öne süren Karadeniz “Ne diğer milli takımların oyuncuları götürülüyor ne de A Milli Futbol Takımı’na emek vermiş isimler. Büyükekşi eleştirilmesin diye şirinlik yapmak için birilerini götürmüş. Üç bilet isteyen Bülent Korkmaz’a ise ‘Çok istiyorsun’ diyorlar. Türkiye’de 5 bin TL’ye satılan forma, Almanya’da 50 Euro. Biri bunları açıklasın” dedi.

Türkiye-Portekiz maçında başına gelenleri anlattı

TFF’den Batuhan Karadeniz’in iddialarına yanıt gelmezken bir internet sitesine yazılan bir yazı da dikkat çekti. Nuri isimli kullanıcı Türkiye-Portekiz maçına biletwise.com’dan iki ibilet aldığını belirterek şu iddialarda bulundu: “UEFA bu sitelerden satışa onay veriyor. Vize başvurusu yapacağım, biletleri ne zaman gönderirsiniz diye sorduğum soruya, efendim bizden aldığınız biletlerin siparişiyle ilgili maili kanıt gösterebilirsiniz yeterli olacaktır, cevabı verdiler. Vize başvurusu Almanya tarafından biletin aslı olmadığı için reddedildi ve bunu kendilerine siteleri üzerinden ilettiğimde ‘değerli kullanıcımız, umarız güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Siparişinizin onaylandığını, ödemenizin ve biletinizin yüzde 100 biletwise garantisi altında olduğunu teyit ediyoruz. Bizler 7/24 satıcı ve alıcı kullanıcılarla iletişim halindeyiz ve operasyonel süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Biletlerinizin etkinlikten 4-48 saat öncesinde e-bilet ise indirilmeye hazır olmasını bekleyebilirsiniz’ mesajını gönderdiler. Ben yine de vize almak için müşterilerimden davet mektubu alarak İtalya üzerinden oğluma vize çıkardım. 10 yaşında oğlumla mecburen İtalya’ya oradan da Almanya’ya gittim.”

Erdoğan'ın Servet Yardımcı ile soyunma odasına gittiğini duyan Büyükekşi koşa koşa aşağı inip fotoğraf karesine girmeyi başarmışErdoğan’ın Servet Yardımcı ile soyunma odasına gittiğini duyan Büyükekşi koşa koşa aşağı inip fotoğraf karesine girmeyi başarmış

Vatandaş biletin TFF yöneticisine ait olduğuna dair mesaj geldiğini belirterek “Maçtan bir gün önce ‘değerli kullanıcımız, satıcı kullanıcımızla görüştük endişe etmenize gerek yoktur. Kendisi TFF yöneticisi olduğu için davetiye biletleri henüz akredite edilmiş durumda değildir. Yarın saat 14:00-15:30 arası davetiye biletlerinin akreditasyonu sağlanması bekleniyor. Kullanıcımızın biletleri akredite edildiğinde hemen akabinde size gönderiyor olacak’ dendi” diye konuştu.

‘TFF yöneticisi kendisine verilen bileti satıyor’

Vatandaş daha sonra yaşananlarıysa şöyle anlattı: “TFF yöneticisi kendisine verilen biletleri parayla satıyor, düştüğümüz duruma bak. Neyse maç günü stadın yanında oyalanırken bir mesaj geldi; ‘değerli kullanıcımız, umarız güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Satıcı kullanıcımızdan davetiye biletlerinin isme özel ve kağıt bilet olarak düzenlendiği bilgisini aldık. Bu durumda maalesef bu satışı iptal etmek durumundayız. İadeniz 20 iş günü içerisinde ödeme yaptığınız kartınıza yansımış olacaktır. Dilerseniz sitemizden yeni bilet satın alabilirsiniz. Şu an sadece mobil bilet sahibi kullanıcılarımızın biletleri satıştadır. Yaşanan karışıklık adına özür diler anlayışınız için teşekkür ederiz’ mesajı geldi. Ne yaptıysam ne birine ulaşabildim, ne düzgün bir cevap alabildim. Biletwise sitesini şikayet edip masraflarımın geri ödenmesi için hem CİMER’e şikayet ettim hem dava açtım. Bununla beraber inşallah TFF de dahil olursa oradaki hediye biletlerin parayla satılması konusu da açığa çıkar diye temenni ediyorum.”

İddialara karşın şu ana kadar TFF’den açıklama yapılmadı.

Merih Demiral'ın cezası bahane, TFF Başkanlığı seçimleri için binbir ayak oyunu dönüyorMerih Demiral’ın cezası bahane, TFF Başkanlığı seçimleri için binbir ayak oyunu dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.