Ringlerin efsanesi Muhammed Ali’nin hayatı dizi oluyor

20. yüzyılın en büyük ikonlarından Muhammed Ali'nin hayatı dizi oluyor. 'The Greatest' adlı dizide boksörü Jalen Best canlandıracak. Dizinin yapımcıları arasında Ali'nin eşi de var.

Kültür Sanat 14 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Muhammed Ali 3 Haziran 2016'da hayatını kaybetmişti.

“Kelebek gibi uçarım, arı gibi sokarım” dünyanın neresine giderseniz gidin bu sözün kime ait olduğunu bilecek milyonlarca insana rastlamanız mümkün. 20. yüzyılın en büyük ikonlarından Muhammed Ali sadece yıllarını verdiği boksla değil politik bir figür olarak da hâlâ hatırlanıyor. 3 Haziran 2016’da hayatını kaybeden böksörün hayatı dizi oluyor. Dizinin adı tam da onu nitelendirecek şekilde ‘The Greatest’ olarak açıklandı.

Uzun yıllar Parkinson hastalığıyla mücadele eden Muhammed Ali’yi dizede Jahen Best canlandıracak. Amazon yapımı dizide başrolde yer alacak Jaalen Best, ‘All American: Homecoming’, ‘Magnum P.I.’ ve ‘American Horror Stories’ gibi yapımlarla tanınıyor.

Daha önce de Will Smith canlandırmıştı

Başta mini dizi olarak kurgulanan proje Muhammed Ali’nin çalkantılı yaşamına dair pek çok detaya yer verebilmesi açısından daha uzun bir yapımı dönüştürüldü. Projenin yapımcıları arasında efsane boksörün eşi Lonnie Ali de yer alıyor.

Yayın tarihi şimdilik açıklanmayan ‘The Greatest’ Muhammed Ali’yi anlatan ilk yapım olmayacak. 2001 yılında başrolünde Will Smith’in yer aldığı ‘Ali’ boksörün hayatını beyazperdeye taşımıştı.

İstanbul'da yıldızlı gece: Chris Isaak'ten unutulmaz performansİstanbul’da yıldızlı gece: Chris Isaak’ten unutulmaz performans

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.