Cumartesi gündemi: FIFA ve UEFA’dan Hacıosmanoğlu’na tebrik

Trabzonspor'un Avrupa Ligi'nde, Başakşehir'in Konferans Ligi'nde yapacağı eleme maçlarının hakemi belli oldu. FIFA ve UEFA, yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kutladı. İşte haber turu...

Spor 20 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Cumartesi günü spor gündemi yoğun. Futboldan voleybol ve diğer branşlara birçok gelişme yaşanıyor. FIFA, Filistin’in İsrail’in uluslararası maçlardan men edilmesiyle ilgili başvuruyla ilgili vereceği kararı erteledi. FIFA ve UEFA, TFF’nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu tebrik etti. Trabzonspor ve Başakşehir’in Avrupa’da yapacağı maçların hakemleri belli oldu. İşte cumartesi gününde spor dünyasında yaşananlar…

FIFA, İsrail kararını erteledi

FIFA, İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesi için Filistin’in yaptığı başvuruya ilişkin kararını erteledi. FIFA’dan yapılan açıklamada, “Filistin Futbol Federasyonunun, İsrail Futbol Federasyonuna karşı yaptığı başvuruya ilişkin bağımsız bir hukuki değerlendirmenin 20 Temmuz 2024’e kadar FIFA Konseyine sunulması gerekiyordu. Her iki tarafın da kendi pozisyonlarını sunmaları için ek süre taleplerinin FIFA tarafından uygun şekilde karşılanmasının ardından bu sürecin gereken özen ve eksiksizlikle tamamlanması için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğuna karar verildi” denildi. FIFA, bağımsız hukuki değerlendirmenin FIFA Konseyi ile paylaşılmasının ardından kararın, en geç 31 Ağustos’a kadar alınacağını bildirdi. Kararın ertelenmesiyle İsrail Milli Futbol Takımı, 26 Temmuz’da başlayacak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılabilecek. Filistin Futbol Federasyonu, geçen nisan ayında FIFA’ya ilettiği yazılı başvuruda, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in düzenlediği saldırıların yol açtığı insan hakları ihlalleri ile İsrail liginde yaşanan ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle İsrail Futbol Federasyonunun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etmişti.

Trabzonspor ve Başakşehir’e Alman ve Karadağlı hakem

Alman hakem Bastian Dankert, Trabzonspor’un maçını yönetecek.

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Slovak ekibi Ruzomberok ile deplasmanda oynayacağı maçın hakemi belli oldu. Zorlu mücadeleyi Alman hakem Bastian Dankert yönetecek. Başakşehir’in UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında San Marino ekibi La Fiorita ile evinde oynayacağı mücadeleyi Karadağ Futbol Federasyonu’ndan hakem Milos Boskovic yönetecek.

FIFA ve UEFA’dan İbrahim Hacıosmanoğlu’na tebrik

İbrahim Hacıosmanoğlu, seçimde Mehmet Büyükekşi’yi geçerek TFF Başkanı oldu.

FIFA Başkanı Gianni Infantino ve UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 18 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul’da başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu’na tebrik mesajı gönderdi. Infantino mesajında “Sevgili Başkan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçilmeniz nedeniyle en sıcak selamlarımı ve en içten tebriklerimi iletiyorum. Bu güzel oyunun Türkiye’deki gelişiminde bilginiz, liderliğiniz, tutkunuz ve tecrübeniz şüphesiz önemli bir rol oynayacaktır. Ülke futbolunuzun potansiyeline inanıyorum, bu hedeflere ulaşmak için kişisel desteğime ve FIFA’nın yardımına güvenebilirsiniz. Sporumuzu, gelişimini ve tanıtımını tartışmak isterseniz FIFA’nın kapıları her zaman size açıktır. Ayrıca İcra Kurulu Üyelerinize tebriklerimi iletmek istiyorum. Türkiye’de futbolun geleceği için kalıcı miras bırakmak ve buna tanıklık etmek için sizlere ve ekibinize tüm zorluklara karşı iyi şans ve başarılar diliyorum. Sizinle bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Başarı, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi. Ceferin’in mesajıysa şöyle: “Sayın Başkan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilmenizden dolayı en içten tebriklerimi kabul etmenizi diliyorum. Heyecan verici bir zamanda liderlik görevine adım atıyorsunuz. TFF örnek bir merkez oldu ve bugüne kadar futbolun gelişimi konusunda çok istikrarlı bir çalışma gerçekleştirdi. Türk Milli Takımı’nın EURO 2024’teki harika performansı da gelecek adına güzel şeylerin gerçekleşeceğinin kesin bir işareti. Sahada yüreklerini koyan oyuncuları izlemek herkes için büyük bir keyifti. Yeni başkanlık döneminize başlarken size en iyi dileklerimi sunuyorum. UEFA olarak her türlü yardım ve destek için yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.”

Genç devlere teselli ikramiyesi

Türkiye, FIBA Erkekler 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası 13-16’ncılık klasman maçında Karadağ’ı 85-57 yendi. Polonya’nın Gdynia kentinde oynanan müsabakaya milliler Berke Büyüktuncel, Tan Yıldızoğlu, Kerem Konan, Salih Altuntaş ve Melih Tunca beşiyle başladı. Mücadelenin ilk yarısını 45-26 üstün tamamlayan ay-yıldızlılar, parkeden 85-57 galip ayrıldı. Türkiye, son maçında pazar İzlanda ile karşı karşıya gelecek.

İzzet Ünver, Halkbank’la devam edecek

İzzet Ünver, Halkbank formasıyla Efeler ligi şampiyonu oldu.

Efeler Ligi’nin son şampiyonu Halkbank, milli oyuncusu İzzet Ünver’in sözleşmesini yeniledi. Başkent kulübünden yapılan açıklamada, 32 yaşındaki smaçörün sözleşmesinin uzatıldığı belirtildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen İzzet, “Avrupa’nın en prestijli organizasyonlarından biri olan Efeler Ligi’nin en elit takımlarından Halkbank’ta forma giymek gerçekten çok prestijli bir durum. Burada başarı hikayeleriyle dolu ve iki kupanın kazanıldığı, Avrupa’da önemli yol katedildiği bir sezon geçirdik. Bu yıl da üzerine koyarak gideceğimize inanıyorum. Bu hedeflere ulaşmada takımıma yardımcı olacağım için mutluyum” dedi.

Paris'te bayrak şampiyonlara emanetParis’te bayrak şampiyonlara emanet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.