Trabzonspor’da Lahtimi krizi: Takım kampta o tatilde

Trabzonspor’un Faslı futbolcusu Mountassir Lahtimi, takımın ne Trabzon kampına ne de Slovenya kampına katıldı. Oyuncu, ülkesinde izinsiz şekilde tatilini sürdürürken sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflar tartışma konusu oldu.

Spor 7 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Mountassir Lahtimi - Trabzonspor krizi büyüdü.

Futbolcuların disiplinsiz davranışları zaman zaman haberlere konu oluyor. Antrenmana geç kalma, hatta maç için tesislere veya stadyuma gecikme haberleri bile önümüze düşebiliyor. Ancak bu seferki vukuat daha önceki örneklerin fazlasını teşkil ediyor.

Trabzonspor’un Faslı futbolcusu Mountassir Lahtimi, takımının Trabzon ve Slovenya kamplarına henüz katılmadı. Lahtimi, ülkesinde tatilini sürdürüyor. Milli takımlara giden bazı oyuncuların izinlilerinin uzun olması nedeniyle takım kamplarına geç katıldıkları bilinen bir gerçek. Ancak Lahtimi için bu durum geçerli değil. Oyuncu tatiline izinsiz şekilde devam ediyor. Durum böyle olunca Lahtimi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle büyük tepki görüyor.

Nenad Bjelica: Trabzonspor 4-3-3 oynayacakNenad Bjelica: Trabzonspor 4-3-3 oynayacak

Trabzonspor, 22 yaşındaki oyuncunun kayıtsız davranışları üzerine yasal işlem başlattı. Kampa katılması adına oyuncuya ihtar gönderilirken hakkında yasal prosedür başlatıldı. Trabzon’da Lahtimi’nin kadro dışı kalması veya sözleşmesinin feshedilmesi bekleniyor.

Genç oyuncu Abdullah Avcı döneminde 1 yıllığı opsiyonlu olarak 4 senelik sözleşmeyle takıma katılmıştı. Fath Union Sport takımından 600 bin Euro karşılığında transfer edilen oyuncunun başka takıma transfer olması durumunda kazancın yüzde 17’sini eski takımına aktaracağı belirtilmişti. Edin Visca’nın sakatlığı sonrası alternatif olarak transfer edilen oyuncu 8 Süper Lig maçının 1’inde ilk 11’de yer aldı ve yalnızca 137 dakika sahada aldı. Faslı, Trabzon’dan 300 bin Euro maaş aldı.

Trabzonspor’un hazırlık maçı programı belliTrabzonspor’un hazırlık maçı programı belli

Futbolcu bu sezon da takımda kalırsa bordo-mavililerin cebinden 325 bin Euro çıkacak, gelecek sezonsa oyuncuya 400 bin Euro ödenecek. Şayet Lahtimi son senesinde de takımda kalırsa Karadeniz ekibinden 600 bin Euro para kazanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.