Pazartesi gündemi: Nuri Şahin’e soğuk duş, judoda altın

Spor dünyasında pazartesi gününün gündemi yoğun. Nuri Şahin'in çalıştırdığı Dortmund hazırlık maçında farklı yenildi. Judo Yıldızlar Avrupa Kupası Şampiyonası'nda Sude Akan altın kazandı. Futboldan judoya ve diğer branşlara yaşanan gelişmeler...

Spor 22 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Spor dünyasında günün gelişmeleri...

Pazartesi günü sporda birçok gelişme yaşanıyor. Geçen yılın Şampiyonlar Ligi finalisti Borussia Dortmund yeni teknik direktörü Nuri Şahin ile çıktığı Bangkok kampında Tayland takımı BG Pathum United’tan fark yedi. Judoda Sude Akan yıldızlarda Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğu getirdi. İşte haber turu…

Nuri Şahin’e soğuk duş

Borussia Dortmund’un Edin Terzic ile yollarını ayırmasının ardından takımın başına getirdiği Nuri Şahin sarı-siyahlıların başında ikinci hazırlık maçına çıktı. Daha önce Bundesliga 3. Lig ekiplerinden Erzgebirge ile 1-1 berabere kalan yerli teknik adamın yönetimindeki Dortmund kulübü Bangkok kampında Tayland takımı BG Pathum United ile karşı karşıya geldi. Tayland’ın başkenti Bangkok’ta BG Pathum United ile karşılaşan Borussia Dortmund rakibine ilk ve ikinci yarıda yediği ikişer golle 4-0 mağlup oldu.

Nuri Şahin ikinci maçında da galibiyet sevinci yaşayamadı.

Sarı-siyahlı ekibin oynadığı hazırlık maçının kadrosunda Julian Ryerson, Niklas Süle, Kalu Nmecha, Julian Brandt, Youssoufa Moukoko ve Karim Adeyemi gibi isimler yer aldı ve ikinci yarının başında oyundan çıktı. 30 yaşındaki Sebastian Haller ise mücadeleye ikinci yarıda dahil oldu.

Satrançta üç takım Süper Lig’e yükseldi

1. Lig’de şampiyon İzmir Altyapı Satranç Spor Kulübü oldu.

Denizli’de 15-21 Temmuz tarihlerinde yapılan ve dokuz tur süren Türkiye Satranç Birinci Ligi Şampiyonası’nda İzmir Altyapı Satranç Spor Kulübü mutlu sona ulaştı. İkinciliği Bursa Deneyim Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü elde etti. Söz konusu üç takım gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde mücadele edecek. Türkiye Satranç İkinci Ligi’nde ise şampiyon Resul Caner Satranç Akademi ve Spor Kulübü olurken, Moda Spor Kulübü ikinci, Göztepe Spor Kulübü üçüncü, Akçakoca Kültür Sanat Satranç Eğitim ve Spor Kulübü dördüncü oldu. İkinci Lig’de ilk dörde giren bu dört takım gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye Satranç Birinci Ligi’ne katılma hakkı kazandı. Ödül törenine Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, TSF yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve kulüp temsilcileri katıldı.

Sude Akan judoda Avrupa Şampiyonu

Sude Akan daha önce Türkiye şampiyonu da olmuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nde seçilerek 07 Kemer Spor Kulübüne yönlendirilen Sude Akan Yıldızlar Avrupa Kupası Şampiyonası’nda mücadele etti. Kocaeli Recep Topal Spor Salonu’nda düzenlenen ve 6 ülkeden 156 sporcunun yarıştığı şampiyonada sporcu yıldızlar kategorisinde 40 kiloda Avrupa şampiyonu oldu.

Toprak Razgatlıoğlu tarih yazdı: Üst üste 10'uncu zaferToprak Razgatlıoğlu tarih yazdı: Üst üste 10’uncu zafer

Tour de France'da zafer üçüncü kez Tadej Pogacar'ınTour de France’da zafer üçüncü kez Tadej Pogacar’ın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.