‘Adile’ filmi Çağan Irmak’a emanet

Türk sinemasının en sevilen isimlerinden Adile Naşit'in hayatını anlatacak filmi Çağan Irmak yönetecek. Yazar Nermin Yıldırım'ın senaryosunu yazacağı filmin çekimlerine 2025'te başlanacak.

Kültür Sanat 25 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Adile Naşit, 'Hababam Sınıfı' serisinde unutulmaz bir performansa imza atmıştı.

Yeşilçam’ın efsane ismi Adile Naşit’in hayatı film oluyor. Projeye dair ilk detaylar açıklandı. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre ‘Adile’ adlı biyografik filmin yönetmenliğini Çağan Irmak yapacak. Henüz hakkında fazla bilgi paylaşılmayan filmin senaryosunu da yazar Nermin Yıldırım’ın kaleme alacağı açıklandı. Daha önce filmin senaryosunu Gani Müjde’nin yazacağı açıklanmıştı.

‘Hababam Sınıfı’, ‘Neşeli Günler’, ‘Canım Kardeşim’, ‘Salak Milyoner’, ‘Mavi Boncuk’, ‘Gülen Gözler’, ‘Bizim Aile’, ‘Aile Şerefi’ gibi filmlerin yanı sıra tiyatro sahnesindeki performanslarıyla bir ekol yaratan Naşit’in hayatını anlatan filmde Naşit’in ailesi ve sanat dünyasından arkadaşlarıyla ilişkisi de yer alacak. Bu vesileyle filmde Müjde Ar, Ayşen Gruda, Kartal Tibet, Perran Kutman, Ertem Eğilmez, Gazanfer Özcan, Halit Akçatepe, Haldun Dormen, Gönül Ülkü, Münir Özkul, Yılmaz Gruda, Muhsin Ertuğrul, Erol Simavi, Muammer Karaca, Sadık Şendil ve Şevkiye May’ı canlandıracak oyuncuların da yer alması bekleniyor.

BKM imzalı filmin oyuncu kadrosu şimdilik açıklanmazken çekimlerinin 2025’te başlayacağı açıklandı. ‘Adile’nin gösterim tarihi de henüz belli değil.

Gönlümüzün starı Adile Naşit!Gönlümüzün starı Adile Naşit!

Massive Attack'ın İstanbul konserinde gündem Filistin'diMassive Attack’ın İstanbul konserinde gündem Filistin’di

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.