Paris’te ilk altın madalyalar Çin’e gitti, İsrail protesto edildi

2024 Olimpiyat Oyunları'nda ilk altın madalyaları alan ülke Çin oldu. Paraguay-İsrail futbol maçında 'Soykırım Olimpiyatları' pankartı açıldı. İşte Paris'te yaşananlar...

Spor 28 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Paraguay- İsrail maçında 'Soykırım Olimpiyatları' pankartı açıldı

Olimpiyatın ilk gününde ilk şampiyonluk sevinci yaşayan ülke Çin oldu. Paris’teki Aquatics Centre’da gerçekleştirilen kadınlar 3 metre senkronize tramplen müsabakalarında Yani Chang ve Yiwen Chen’den oluşan Çin takımı, 337.68 puanla ilk sırayı aldı. Sarah Bacon ve Kassidy Cook’tan oluşan ABD takımı 314.64 puanla gümüş madalya kazandı. Büyük Britanya için yarışan Scarlett Mew Jensen-Yasmin Harper ikilisi, 302.28 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Atıcılıkta 10 metre havalı tüfek karışık takım müsabakalarında da madalyalar sahiplerini buldu. Lihao Sheng-Yuting Huang’dan oluşan Çin takımı, Güney Koreli Hajun Park-Jihyeon Keum ikilisine 16-12’lik üstünlük kurarak altın madalyaya uzandı. Güney Kore’nin gümüş madalya kazandığı kategoride Islam Saptayev-Alexandra Le’nin temsil ettiği Kazakistan, Almanya’yı 17-5 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Paris'te ilk gün... Türkiye'nin kazananları ve kaybedenleriParis’te ilk gün… Türkiye’nin kazananları ve kaybedenleri

Judoda bir şampiyonluk Kazakistan bir şampiyonluk Japonya’ya

Oyunların ilk gününde yapılan judo müsabakalarında erkekler 60 kiloda Kazak sporcu Yeldos Smetov, altın madalya kazandı. Champ de Mars Arena’da gerçekleştirilen ve Salih Yıldız’ın bronz madalya maçını kaybederek beşinci tamamladığı müsabakaların finalinde Yeldos Smetov, Fransız Luka Mkheidze ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında son bölümdeki üstün oyunuyla galip gelen Kazak sporcu, ülkesine judodaki ilk altın madalyayı kazandırdı. Bu kategoride İspanyol Francisco Garrigos ile Japon Ryuju Nagayama, bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 48 kiloda Japon sporcu Natsumi Tsunoda, altın madalyaya ulaştı.

Kadınlar 48 kiloda Japon sporcu Natsumi Tsunoda, altın madalyaya ulaştı. Tuğçe Beder’in ilk turda elendiği müsabakaların finalinde Natsumi Tsunoda, Moğolistanlı Bavuudorjiin Baasankhüü ile karşılaştı. Rakibini mağlup eden Japon sporcu, altın madalyanın sahibi oldu. Bu kiloda Fransız Shirine Boukli ile İsveçli Tara Babulfath bronz madalyayı paylaştı.

İsrail- Paraguay maçında Filistin bayrakları açıldı.

İsrail’e protesto: Filistin bayrakları açıldı

Erkekler futbolda D Grubu maçında İsrail ile Paraguay Parc des Princes Stadyumu’nda karşılaştı. Taraftarlar, tribünde ‘Soykırım Olimpiyatları’ pankartı açarak, İsrail’i protesto etti. Tribünlerde Filistin bayrakları da yer aldı. Karşılaşmadan Paraguay 4-2’lik skorla galip ayrıldı.

Olimpiyat seremonisi sonrasında dünya drag queen'leri tartışıyor: Elon Musk ile Macron karşı karşıyaOlimpiyat seremonisi sonrasında dünya drag queen’leri tartışıyor: Elon Musk ile Macron karşı karşıya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.