Polis kıyafeti giyip kuyumcuyu kelepçelediler, kilolarca altın çaldılar

Şanlıurfa'da polis kıyafeti giren yedi kişi kuyumculuk yapan Vahit E.'nin evini bastı. Kuyumcuyu ve kuzenini kelepçeleyip 2 kilo 300 gram altın, 10 cep telefonu ve 10 bin lirayı çaldılar.

Gündem 31 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’da Eyyübiye Mahallesi’nde kuyumculuk yapan Vahit E. kuzeni Naci S. ile evdeyken saat 05.00 sıralarında zil çaldı, o da kapıyı açtı. İçeri giren polis kıyafetli yedi kişi Vahit E. ile Naci S.’yi yere yatırıp kelepçeleyerek evde aramaya yapacaklarını söyledi.

Evi arayan yedi kişi odadaki kasayı fark edince Vahit E.’den anahtarını istedi. Kasayı açan şüpheliler içindeki 2 kilo 300 gram altın, 10 bin TL, 10 cep telefonu ile bir bilgisayarı alarak çıktı.

Kelepçeli şekilde yerde yatan Vahit E. ile Naci S. polis sandığı şüphelilerin kendilerini orada bırakıp gitmesinden bir süre sonra komşulardan yardım istedi. Durumun bildirilmesinin ardından eve gelen polis ekipleri bir operasyon olmadığını, kuyumcunun soyulduğunu söyledi.

Ekipler bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesinin ardından yedi şüphelinin kimliğini saptadı. Ekipler kent merkezi ve Harran ilçelerinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonlar ile şüpheliler F.A., A.D., O.Z., E.B., H.B., H.D. ve H.B.’yi gözaltına aldı.

Bu da aç ve hamarat hırsız: İçli köfte yapıp yedi, bulaşıkları yıkayıp gittiBu da aç ve hamarat hırsız: İçli köfte yapıp yedi, bulaşıkları yıkayıp gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.