Silah kaçakçıları ‘koku’dan yakalandı

İstanbul Bağcılar'da silah kaçakçılığı yapan şüphelileri silah bakımında ve muhafazasında kullanılan yağ kokusu ele verdi.

Gündem 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Polis İstanbul Bağcılar’da silah kaçakçılığı yapan şüphelilere bir apartman dairesinde baskın düzenledi. Operasyonun dikkat çeken yanı polisin şüpheli bir kokudan yola çıkmasıydı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele polisine bir ihbar geldi. İhbarda fazla detay yer almıyor, sadece etrafa yayılan farklı bir kokudan bahsediliyordu.

Bir apartmandan gelen koku polisi harekete geçirdi. Silah Mühimmat ve Tehlikeli Madde Kaçakçılığı Büro amirliğine bağlı uzman polisler etrafa yayılan yağ kokusunun silah temizliğinde ve muhafazasında kullanılan özel bir yağ olduğundan şüphelendi.

Yağ kokusu ele verdi

Habertürk’ten Elif Yavuz’un haberine göre ihbara konu adrese giden ekipler 15 dairenin bulunduğu binada kapı önlerini tek tek kontrol etti. Yağ kokusunun yoğunlaştığı daireye operasyon düzenlendi.

Yakalanmamak için depo gibi kullanılan apartman dairesi eşya yerine koli doluydu. Kolileri açan polis ekipleri 10 9 mm çapında silah, birleştirilmeye hazır 65 sürgü takımı ve gövdesi ve bu silahlara ait 100 şarjör ele geçirdi.

Piyasa değeri yaklaşık üç milyon lira olan silahlara elkondu. Operasyonda dört şüpheli gözaltına alındı. Üçü tutuklandı, biri adli kontrolle serbest kaldı.

'Emniyete operasyon' davası: 'Gözaltına alınması sakıncalıdır' diyen bir doktor raporunu ilk kez görüyorum‘Emniyete operasyon’ davası: ‘Gözaltına alınması sakıncalıdır’ diyen bir doktor raporunu ilk kez görüyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.