Erdoğan olimpiyat açılışını Papa’ya şikayet etti: Ahlaksız gösteri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Papa Franciscus ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede Paris Olimpiyatları'nın açılışındaki gösteri için 'ahlaksız' ifadesini kullandı, 'Dini ve ahlaki değerlerle alay edildi' dedi.

Spor 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile olimpiyatların açılış töreni hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Papa Franciscus ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni ele alındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan Papa’ya “açılış töreninde sergilenen ahlaksız gösterilerin infiale yol açtığını ve tepkilere neden olduğunu” söyledi.

Açıklama şöyle: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris Olimpiyat Oyunları açılışının bir bölümünde sergilenen ahlaksız gösterilerin infiale yol açtığını ve tepkilere neden olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ifade özgürlüğü ve hoşgörü kisvesi altında insanlık onurunun ayaklar altına alındığını, dini ve ahlaki değerlerle alay edildiğini, bunun Hristiyan dünyası kadar Müslümanları da rencide ettiğini, bunlara karşı birlikte ses yükseltmenin ve ortak tutum sergilemenin gerektiğine inandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanları birleştirme amacıyla düzenlenen olimpiyat oyunlarında dini değerlere meydan okunmasının, sapkın propagandaların yapılmasının, dünyanın sürüklendiği ahlaki çöküntünün alarm zili olduğunu da belirtti. Görüşmede Papa Fransuva dini değerlerin aşağılanmasına karşı hassasiyetleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.”

Olimpiyat Oyunları’nda Fransız DevrimiOlimpiyat Oyunları’nda Fransız Devrimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.