Yollarda ağustos kabusu: Üç kazada beş kişi öldü, 38 kişi yaralandı

Türkiye’de yollarda temmuz- ağustos kabusu sürüyor. Son 10 yıldır en çok kaza bu iki ayda meydana geliyor. Temmuz’un bitip ağustosun başladığı bu günlerde de son 24 saatte üç kazada beş kişi öldü, 38 kişi de yaralandı.

Gündem 5 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Bir günde üç ölümlü trafik kazası oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) verilerine göre Türkiye’de 2023 yılında 235 bin 71 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası oldu. Bu kazalarda 6548 kişi hayatını kaybederken 350 bin 855 kişi yaralandı.

Kazanın aylara göre dağılımına bakıldığında temmuz ayının %10,3 pay ile en fazla kazanın meydana geldiği ay olduğu görülüyor. Temmuz ayını %10,17 ile ağustos ayı takip ediyor. Şubat ayı %5,0 pay ile en az kazanın meydana geldiği ay. Ayrıca kazaların %65,9’u gündüz, %31,8’i gece ve %2,3’ü alacakaranlıkta oldu.

Uzmanlara göre yaz aylarında artan kazalarda aşırı sıcaklar da etkili oluyor. Kışın toplu taşıma kullanımının artması da kazaların azalmasında önemli bir faktör. 

Tatil yolunun acı bilançosu: 852 trafik kazası, beş ölüTatil yolunun acı bilançosu: 852 trafik kazası, beş ölü

Bu yıl henüz trafik kazası istatistikleri yayınlanmadı ama geçen 10 yıldan farklı bir sonuç çıkacağa benzemiyor, trafik kazalarında temmuz- ağustos kabusu sürüyor. Dün yurdun farklı noktalarında birçok trafik kazası gerçekleşti, kazalarda ölü ve yaralılar var.

TÜİK’in kazaların aylara göre dağılımını gösteren tablosu

Erzincan-Sivas kara yolu Kızıldağ mevkii Gemecik köyü yakınlarında da 59 yaşındaki Hamdi Ç. yönetimindeki Dadaş firmasına ait 34 TR 386 plakalı yolcu otobüsü kontrolden çıkarak devrildi.

Erzincan’da otobüs devrildiği kaza

Feci kazada sürücü Hamdi Ç. hayatını kaybederken 33 yolcu yaralandı. Sağlık ekipleri yaralıların ilk müdahalesini olay yerinde yaptı. İlk müdahalenin ardından yaralılar Refahiye Devlet Hastanesi ve kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Gaziantep Oğuzeli-Karkamış kara yolunda meydana gelen kazada ise fıstık üreticisi 65 yaşındaki Mehmet Bulut, traktörü ile 32 yaşındaki Ahmet Gündüz’ün kullandığı otomobile arkadan çarptı.

Gaziantep’teki kazada Ahmet Gündüz ile Mehmet Bulut hayatını kaybetti.

Kazanın ardından otomobildekilere yardım etme amacıyla traktöründen inen Mehmet Bulut’a ise başka bir otomobil çarptı.

Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk kontrollerinde Ahmet Gündüz ile Mehmet Bulut’un olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan üç kişi de ilk müdahalenin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Rize’de da cipin uçuruma devrilmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Kaza, İncesu köyünde meydana geldi. Plakası belirlenmeyen cip Çataldere köyünden İncesu köyüne seyrettiği sırada kontrolden çıkıp, yol kenarındaki metrelerce yükseklikteki uçumdan yuvarlanıp alt yola düştü.

Rize’deki kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Feci kazada Ferdane Balcı, Havva Balcı, Mustafa Balcı, Hüseyin Balcı, Taner Balcı yaralandı. Adrese giden ekipler yaralıları araçtan çıkararak hastaneye kaldırdı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği sürücü Ferdane Balcı ile Havva Balcı hayatını kaybetti. Cenazeler adli tıp kurumuna gönderilirken kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Ölümlü kaza: Kızılay eski başkanının kızının serbest bırakılmasına itiraz edildiÖlümlü kaza: Kızılay eski başkanının kızının serbest bırakılmasına itiraz edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.