27 yaşında yalnız bir kadın sefil midir mutlu mudur?

İrem Bir penisine "bamya" denen erkekle, sevgilisiyle tatile çıktığı için ailesinden tepki gören kadına sesleniyor. Bir de 27 yaşında yalnız olduğu için kendini kötü hisseden bir kadının flört ve erkeklerle ilgili sorusunu yanıtlıyor.

10 Ağustos 2024
Fotoğraf: Shutterstock

Bamya dediler!

İrem Hanım Merhaba. Ben 22 yaşında bekar bir erkeğim. Geçenlerde kız arkadaşımın en yakın kız arkadaşı ile whatsapp yazışmasını tesadüfen okudum. Yani o duştaydı, ben de mesaj geldiğinde telefona baktım. Benim penisimle dalga geçiyordu. İsim bile takmış bamya diye. Ben inanılmaz rahatsız oldum. Hem penisimi acil nasıl büyütücem, hem bir daha o kızın suratına nasıl bakıcam, hem kız arkadaşıma bunları paylaştığı için çok bozuldum. Ne yapmam lazım, bir öneriniz olur mu?

Değerli Okurum,
Dokuz kusurlu hareketten ilki ama maalesef bazen kızlar aralarında bunları konuşuyor. Hiç bir erkeğin ciddi olduğu kız arkadaşıyla seksini anlattığını zannetmiyorum ama kızlar böyle bir mahremi bile yakınlık zannedip paylaşıyor. Şimdi okumamış gibi de yapılmaz artık ok yaydan çıkmış. Bence Yusuf Dikeç gibi cool ol. Önce şunu bil, penis büyüklüğüyle
orgazm veya zevk seviyesinin bir alakası yok. Ereksiyonunu sürdürebiliyor musun, sen ona bak. Ancak eğer yine de penisinin yeteri kadar büyük olup olmadığını anlamak istiyorsan, ereksiyon öncesi yumuşak dönemde ölç bakalım. Yumuşak haldeki penisin uzunluğu (penisin ucu ile pubis yani dip kısmı arasındaki mesafe) 7 cm ve altında ise penis yetersiz boyutta kabul edilebiliyor. Bu durumda bir üroloğa başvurarak yapabileceklerini gözden geçir. Sakın internetten bir şeyler ısmarlama, hiç işe yaramaz. Bir de ilişkin hakkında bir çift lafım var. Bence kızı karşına al böyle oldu diye anlat. Ya artık ikili ilişkinizde sorunları varsa sadece ve direkt sana gelsin, bu mahrem konuları dışarıda konuşmayı bıraksın ya bu diyardan gitsin. Şu da var tabii: Mutlu ve uzun süreli ilişkiler yaşamak istiyorsan kız arkadaşının cep telefonundan uzak dur!

Flört bunalımı!

İrem Hanım merhaba. 27 yaşındayım ve sorunum flört bunalımında olmam. Gerçekten flört piyasası çok KORKUNÇ! Oldukça güzel bir yüzüm var, formdayım ve kendime iyi bakıyorum. Hayatımı yoluna koydum arkadaşlarım, ilgi alanlarım, işimle duygusal olarak dengeliyim. Dışarı çıkıyorum, insanlarla tanışmaktan hoşlanıyorum, Tinder’dayım. Peki neden düzgün bir kişiyi bu kadar zor buluyorum? Seks konusunda rahatım. Ama sadece seks arkadaşlığından öte bir ilişki bulmaya gelince işte o zaman işler karışıyor. Karşımdaki erkek ilgileniyormuş gibi davranıyor, bana sürekli mesaj atıyor ama sonunda kaybolmaya başlıyor. Şu anda gerçekten hoşlandığım biriyle görüşüyorum. Birlikteyken benden çok hoşlanıyor gibi görünüyor. Ama bir iki gündür o da uzaklaşmaya başladı. Gerçekten üzgünüm ve kaygılıyım. Sürekli reddedilmek ruhumu öldürüyor.

Değerli okurum,
Anlaşılan birileriyle çıktın, birlikte oldun ve hiçbir şey yolunda gitmedi. Bu bence gayet normal. Birkaç hafta içinde ciddi bir ilişkiye geçmeyi bekliyorsan gerçekçi olmayan beklentilerin var. 20’li yaşlarında bir veya iki yıl yalnız olmaktan daha kötü şeyler olabilir diye düşünüyorum . Dışarı çık, erkeklerle tanış, erkekleri içermeyen ilgi alanlarına odaklan ve kendini işine ver. Yalnız olmak acil bir tedavi gerektiren covid gibi bir durum değil:) Bir de yalnız olmaktan paniklemek kadar romantizmden uzak bir şey yok. Çünkü yalnız olmak eğer kendini ‘yalnızlık=sefillik’ diye ikna etmişsen sefil olmak anlamına gelir, yalnızlık=mutluluk desen hayatı farklı algılardın. O halde yapabileceğin şey şu: Rahatla! Arkadaşlarını ve köşe yazarını dinle ve flörtün normal halleri gibi görünen şeyler hakkında sinirlenmeyi bırak. Bir de sana bir öneri, karşındaki hayalet haline gelmemişse tabi… İşletmeler işten kendi ayrılan çalışanlarına son kez bir “naptık sana” anketi yaparlar. Sen de aynı yöntemi kullanıp gerçeği öğrenmek için terkedenlere bir “neettim ben sana” anketi yapabilirsin.

Tatilde ilk gece

İrem Hanım Merhaba. Ben 26 yaşında bir genç kızım. İlk defa bir erkek arkadaşım var. Ailemle yaşıyorum ama kendi paramı kazanıyorum. Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz. Doğumgünü için Antalya’da bir tatil yapalım dedi, ben de kabul ettim. Fakat ailem kıyameti koparttı. Nasıl tatile gidermişim, sonra benimle evlenmezmiş. Tatilden döndük, üstelik ilk gece canım çok yandı. Şimdi de ailesi köyde olduğundan annemlerle tanışmaya gelmedi. Acaba ailem haklı mıydı, tatile çıkmakla yanlışlık mı yaptım? Artık beraberlikten de çekiniyorum hep öyle acır gibi geliyor.

Değerli okurum,
Biz muhafazakar bir ülkedeyiz. Her ne kadar kendi paranı kazansan da bir genç kızın erkek arkadaşıyla tatile gitmesini onaylayacak pek aile olmaz. Bazen bu Batılı yaşama özenip aile örf ve geleneklerinden uzaklaşıyoruz. Neyse artık olan olmuş. Hem sanki her şeyi biliyorsun da kendini onaylatmak için yazıyorsun bana gibi geliyor. Şunu unutma: Demirden korkan trene binmez! Artık kararının sonuçlarına katlanacaksın. O aile de kendi ailen de seni yargılayabilir elbet. Önemli olan sevgilinle arandaki iletişim. Sen illa “annenler ne zaman geliyor” baskısını da bırak bence. Akışta kal, ilişkinin keyfine bak. Hem ilk gece gibi de olmaz, trene farklı şekilde binmeye çalış, trenin hızlısı var yavaşı var, uzunu var kısası var. Ön sevişmeye de önem verin. Ama kafanda bu sorunlar oldukça zaten kendini rahatlatamazsan yine senin için zevksiz bir deneyim olur. Tren tünele girer ucu da bir daha görünmez:)

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.