Av sezonu bitti mi? Trabzonspor’da hedefte o var

Trabzonspor, Rapid Wien'e 1-0 yenildiği karşılaşmanın rövanşında 2-0 mağlup oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Karadeniz ekibinde eleştiri okları Abdullah Avcı'ya döndü. Trabzonlu taraftarlar "Av sezonu bitmiştir" pankartı açtı.

Spor 16 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Abdullah Avcı'ya eleştiriler arttı da arttı.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’i 67 puan toplayarak üçüncü sırada tamamlayan ve UEFA Avrupa Ligi için eleme oynama fırsatı yakalayan Trabzonspor, söz konusu fırsatı değerlendiremedi. İlk maçta 1-0 kaybettiği Avusturya ekibi Rapid Wien’le Viyana’da karşı karşıya gelen Karadeniz ekibi bu mücadeleden de 2-0 mağlup ayrıldı. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında da gol yollarında etkili olamayan Trabzon, 77 ve 87. dakikada kalesinde gördüğü gollerle turu Avusturya’da bırakıp Türkiye’ye döndü.

Trabzonspor yoluna Avrupa’da devam etme ihtimalini hala taşıyor. Takım, İsviçre ekibi St Gallen’le UEFA Konferans Ligi play-off turunda kozlarını paylaşacak. Bu sezon transfer döneminde büyük yatırım yapan ekip şayet bu turda da hayal kırıklığı yaşarsa işte o zaman büyük yatırım yaptığı sezonda Avrupa kupalarından yoksun kalmış olacak.

Viyana'da valsi Trabzonspor değil Rapid yaptıViyana’da valsi Trabzonspor değil Rapid yaptı

Taraftarın tepkisi büyük

Trabzonspor taraftarı takımın yaptığı sezon başlangıcından hiç hoşnut değil. Bu hoşnutsuzluğun altı boş da değil açıkçası. Bordo-mavililer bugüne kadar beş resmi maça çıktılar. Bu karşılaşmaların ilk yarılarında yalnızca bir gol bulabilen ekip toplamda yalnızca beş gol üretebildi. As santrfor için hala transfer beklenirken bunun eksikliği haricinde üretimde de sorun yaşandığı görülüyor. Öyle ki Trabzon, gole mutlak ihtiyacı olduğu Rapid deplasmanında ilk 45 dakika boyunca yalnızca 0.01 gol beklentisi üretebildi. İkinci yarıda da gol bulamayan ekip 2-0 yenildi ve turu gol atamadan tamamladı. Ruzemberok karşısında toplamda üç gol bulan takım o turdaki iki maçın da ilk yarılarında yalnızca bir gol atabilmiş ligin ilk yarısındaki Sivasspor maçında ise eşitliği bozacak golü bulamamıştı.

Trabzonspor taraftarının sabrı geçtiğimiz sezonun sonuyla beraber taşma noktasına gelmişti. Sezon başlangıcı yapılan transferlere rağmen bu denli tutuk olunca sabır taşı çatladı. Wien deplasmanındaki maç için stadyuma giden taraftarlar ‘Av sezonu bitmiştir. Abdullah Avcı istifa’ yazılı bir pankart açıldı. Sosyal medyada, özellikle Trabzonspor’un rakipten topu kazandıktan sonra kontratak yapmak yerine topun kontrolünü elde tutmaya yönelik olarak “yan pas” diye değerlendirilen kendi sahasında top çevirme tercihi de eleştiri konusu oldu.

Avcı 'av' oldu! Umut Bozok'un menajerinden olay sözlerAvcı ‘av’ oldu! Umut Bozok’un menajerinden olay sözler

Avcı’ya tepki, boyu aştı

Bu tepkilere karşı Avcı’nın yanında argüman üretmek son derece zor bir hal aldı. Öyle ki Trabzonspor her ne kadar 37 yıllık şampiyonluk hasretini bundan iki sene önce Abdullah Avcı yönetiminde dindirmiş olsa da Avrupa kupalarında hiçbir zaman beklenen başarıya ulaşamadı. Hatta şampiyon olduktan sonra Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için eleme oynayan ekip o dönemde de başarılı olamamış ve beklentilerin altında kalmıştı. Avcı’nın 41 Avrupa maçında 11 galibiyet, 9 beraberlik, 21 mağlubiyet aldı. Bu şartlar altında eleştirilerin arkası kesilmeyecek gibi duruyor.

Ancak Avcı’ya verilen tepkiler, tecrübeli teknik direktörün açıklamalarına bakılırsa haddini aşmış görünüyor. Öyle ki Avcı maçın ardından şu sözleri söyledi: “Telefonum servis edilmiş durumda, bu şık ve doğru değil. Tekrar söylüyorum; organize kötülük. Benim ailem ve çocuklarım var. Lütfen rica ediyorum telefonumu ve etrafımı rahat bıraksınlar. Telefonumu Twitter’a atmak gerçek Trabzonluluk değildir.”

Dörtte biri değerindeki takıma elendi

Trabzonspor bu sezon transferlere fırsat hamlelerini değerlendirerek başladı. Toplamda 11 milyon euro’ya yakın para harcayan ekip kadro değerini yaklaşık 100 milyon euro seviyelerine getirdi. Hala forvet transferinin tartışıldığı Trabzonspor, bu haliyle Avusturya’nın Rapid Wien ekibinin yaklaşık dört katı değerinde. Öyle ki bu yaz transfere yalnızca 2 milyon euro harcayan Rapid’in değeri yaklaşık 30 milyon euro. Bu şartlarda Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi sahnesine bu şekilde veda etmesi büyük eleştiri topladı, durum değişmedikçe eleştiri toplamaya da devam edecek gibi görünüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.