FIFA, TFF’ye ders verdi

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası Fenerbahçeli oyuncuların uğradığı saldırıyla alakalı bir açıklama da FIFA'dan geldi. Başkan Gianni Infantino'nun açıklaması Futbol Federasyonu'na ders olacak nitelikteydi.

Spor 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
FIFA'dan Trabzon'da yaşananlarla alakalı ilk açıklama geldi.

Trabzonspor ve Fenerbahçe Süper Lig’in 30. hafta maçında karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadele büyük çekişmeye sahne oldu. Fenerbahçe ilk yarıyı 2-0 önde bitirdi. Trabzonspor ikinci yarıda beraberliği yakaladı. Maça son noktayı 87. dakikada Michy Batshuayi koydu. İkinci yarıda oyun sık sık durdu. Bunun sebebi taraftarın sahaya yabancı madde atmasıydı.

Olaylar maç içiyle sınırlı kalmadı. Karşılaşma bitti, Fenerbahçeli futbolcular orta sahada sevinirken sahaya Trabzonlu holiganlar girdi. Futbolculara saldırmaya başladılar. Olaylar büyüdü, Fenerbahçeli futbolculardan Osayi Samuel, Jayden Oosterwolde, Michy Batshuayi, Rade Krunic gibi isimlerin saldırganlara karşı kendilerini savunduğu göründü. Sahaya giren bir holiganın köşe direğini yerinden söktüğü ve direğin sivri ucuyla milli futbolcu Mert Müldür’e saldırdığı anlar kayıtlara geçti. Olaylarla alakalı hem ülkenin hem dünyanın futbolu yöneten kurumlarından açıklamalar geldi.

Trabzon'da yaşananlar dış basına böyle yansıdıTrabzon’da yaşananlar dış basına böyle yansıdı

Trabzon'daki holiganizmin ilk faturası çıktı: 12 gözaltıTrabzon’daki holiganizmin ilk faturası çıktı: 12 gözaltı

Türkiye Futbol Federasyonu olayların üstünden iki saat geçtikten sonra “Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimizle iletişim halindeyiz.  Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

 

FIFA Başkanı Gianni Infantino ise yaşanan olayın sabahında bir açıklama yayınladı. Infantino’dan gelen açıklama şu şekilde: “Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bunların saha içinde ya da dışında, sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve yine söyleyeceğim – futbolda istisnasız tüm oyuncular dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır. İlgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya ve Trabzon’da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum” dedi. FIFA Başkanı’nın açıklamasındaki sporcuları önde tutan tavır dikkatleri çekti.

‘Utanç derbisi’ Fenerbahçe’nin‘Utanç derbisi’ Fenerbahçe’nin

Büyük rezalet: Trabzon'da taraftarlar sahaya inip Fenerbahçeli futbolculara saldırdıBüyük rezalet: Trabzon’da taraftarlar sahaya inip Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Fenerbahçe, Trabzon'dan Batsman ile çıktı, 'Yarışa devam' dediFenerbahçe, Trabzon’dan Batsman ile çıktı, ‘Yarışa devam’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.