VAR kayıtları yayınlandıktan sonra Galatasaray’da isyan var!

TFF'nin VAR kayıtlarını açıklamasından sonra hem Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hem de yönetici Eray Yazgan, Riva'da masa başında bulunan Volkan Bayarslan'a yüklendi.

Spor 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Icardi'nin Konyaspor ağlarına gönderdiği topun ardından VAR devreye girmiş ve gol iptal edilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’in ikinci haftasındaki VAR kayıtlarını açıkladı. TFF’nin YouToube kanalından yayımlanan kayıtta, Konyaspor-Galatasaray, Göztepe-Fenerbahçe ve Beşiktaş-Antalyaspor müsabakalarının kayıtları sesli ve görüntülü olarak paylaşıldı. Kayıtlar şöyle…

Göztepe-Fenerbahçe- Göztepe’nin attığı golün iptali

VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun: Potansiyel bir APP’de faulden potansiyel bir gol iptali için sana sahada inceleme öneriyorum.

Hakem Kadir Sağlam: Geldim. Evet bakıyorum. Tamam. Hiç sesin gelmiyor. Evet görüyorum. Tamam. Tamam pozisyon golü iptal ediyorum. Faul ile başlıyorum.

VAR: APP’de olduğunu göstereceğim bekle. Sonuna kadar izleteceğim sana.

Hakem: Tamam göster.

Ali Koç saldırıdan sonra ilk kez konuştu: FETÖ zamanı gibiAli Koç saldırıdan sonra ilk kez konuştu: FETÖ zamanı gibi

Beşiktaş-Antalyaspor – Antalyasporlu Güray Vural’ın kırmızı kart görmesi

VAR hakemi Onur Özütoprak: Mehmet dinliyor musun beni. Potansiyel kırmızı kart için sahada inceleme öneriyorum.

Hakem Mehmet Türkmen: Tamam geliyorum.

VAR: İlk ayağın esnemesini gösteriyorum sana.

Hakem: Evet. Temas noktası.

VAR: Evet kramponun çivileri. Hız, şiddet, temas noktası, ayağın esnemesi.

Hakem: Kramponun çivileri, ayak gergin, rakibinin sağlığını tehlikeye atıyor. Normal hızda da oynatır mısın? Başka bir açı daha ver.

VAR: Veriyorum başka açı.

Hakem: Normal hızda da oynat abi gördüm pozisyonu. Okey. Dönüyorum.

VAR: 11 numara.

Hakem: Tamamdır. 11 numara sarı kart iptal, kırmızı kart.

VAR: Doğrudur, anlaşıldı.

Konyaspor-Galatasaray – Galatasaray’ın attığı golün iptali

VAR hakemi Volkan Bayarslan: Direnç beni duyabiliyor musun?

Hakem Direnç Tonusluoğlu: Şimdi duyuyorum.

VAR: Galatasaraylı oyuncu, Konyalı’nın önüne ayağını koyduğu için topa vuruyor. Konyalı’nın topa vuruşunu engellemek için ayağını önüne koyuyor. Konyalı topa vurmak isterken Galatasaraylı’nın ayağına çarpıp topa gidiyor. Onun için sahada inceleme öneriyorum. Potansiyel faul için.

VAR: Dirençcim, duyuyor musun beni?

Hakem: Duyuyorum evet.

VAR: Şimdi beyazlı oyuncu topa vurmak isterken Galatasaraylı önüne koyuyor. Konyalı, Galatasaraylı’nın ayağına vurduğu için topa gidiyor.

Hakem: Tamam abi.

VAR: Topa Galatasaraylı temas etmiş oluyor. Görüyorsun atak başlangıcı bu.

Hakem: Tamam Galatasaraylı oyuncu topa değemiyor doğru mu? Başka bir açımız var mı?

VAR: Sana şimdi başka bir açı daha göstereceğim. Evet bu açıya da bak. Galatasaraylı oyuncu, Konyalı’nın ayağının önüne topu koyduğu için, ayağını rakibinin önüne koyduğu için teması sağlıyor topa.

Hakem: Tamam. Tamam abi gördüm. Faul ile oyuna başlayacağım abi. Golü iptal ediyorum.

Okan Buruk 'dalya' dedi, karnesi göz doldurduOkan Buruk ‘dalya’ dedi, karnesi göz doldurdu

Okan Buruk: TFF gereken cezayı verecektir

VAR kayıtlarının açıklanmasından sonra ilk tepki Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’dan geldi. Young Boys ile Şampiyonlar Ligi play-off maçı öncesi yapılan basın toplantısında konuşan Buruk şunları söyledi: “Daha profesyonel olmasını bekliyoruz. Bunları duyunca, bu kadar üst düzey ve yatırımların yapıldığı bir ligde kısa ve anlaşılmayan konuşmayla gol iptal edilmesi profesyonelce gelmiyor. Gerekli cezalar verilecektir. Yeni federasyon başkanımızın ilk açıklaması VAR hakemlerinin hata yapmaması ve gereken cezaların verileceğiydi. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu gereken cezaları verecektir. Herkes için en doğrusunu istiyoruz. Kimsenin kimseye hakkının geçmeyeceği şekilde ligin devam etmesini bekliyoruz. Bu konunun da üzerinde çok fazla durmamak lazım. Üzerinde durdukça her takım birbirine vuruyor. Bu kez de ligin atmosferi yükseliyor. Çok üzerinde durmadan federasyona teslim olmak gerek.”

Eray Yazgan: Kanımız dondu, yabancı VAR hakemi

Galatasaray yöneticisi Eray Yazgan da A Spor’a yaptığı açıklamada VAR hakemi Volkan Bayarslan’ı hedef alarak “VAR kayıtlarını dinleyince çok şaşırmadık ama bir yandan da kanımız dondu. Nizami golümüzün iptali için nasıl bir zorlama olduğunu hepimiz gördük. VAR kayıtlarının açıklanmasıyla, atletik testi tamamlanamayan Volkan Bayarslan’ın VAR testi yapılsa orada da sınıfta kalacağını hep birlikte anladık. Hatta samimiyet testi yapılsa, iyi niyet testi yapılsa belki onlardan da kalabilir. VAR hakeminin görevi kanıtı sunmaktır, seni yönlendiremez. Atletik performansı geçemeyen bir hakemin mesleğine saygısı yoktur, mesleğine saygısı olmayan adamın da VAR odasında işi olmamalı. Daha doğru bir düzene gitmek için umuyorum TFF yönetimimiz kararını gözden geçirir. TFF başkanımızın açıklamaları ceza verileceği yönündeydi. Hakem ‘Galatasaraylı oyuncu topa vurmuyor, doğru mu?’ diyor, o da ‘Evet’ diyor. Ondan sonra da dönüp diyor ki ‘Ayağını uzatıyor’… Bir karar ver! O kadar ciddi bir çelişki ki… O kadar panikle çağırmış ki VAR’a… ‘Şu golü nasıl iptal ettiririm acaba’ diye VAR’a davet etmiş. İyi ki dinledik bu konuşmaları. Bizim çok önemli bir maçımız var, ona odaklanmamız gerekirken çıktım konuşuyorum. Biz hiçbir ayrıcalık istemiyoruz, bu hata tüm kulüplerin sorunu ama en önemlisi de TFF ve MHK’nin sorunu. Benden daha çok onlar düşünmeli bunu ve biri açıklama yapacaksa onlar yapmalı” dedi.

Yazgan konuşmasına şöyle devam etti: “Geçen sene bir rakibimizin maçında Erkan Engin 90+1’de zorla bir penaltı yaratmıştı. Benzer bir hikaye. Daha ikinci haftadan bu noktaya gelmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu çok basit bir şey; ne gördün, hakem ne gördü? Bunu VAR protokolü söylüyor. Göztepe – Fenerbahçe maçındaki VAR inceletmesi de sağlıklı değil. VAR hakeminin yeterli açıları sunmadığını hepimiz görüyoruz. Geçen seneki TFF’nin belki de aldığı en doğru karar yabancı VAR hakemiydi. Dilerim şu andaki yanlıştan dönülür.”

Ali Koç ve saldırgan ceza kurulunda: İşte alacakları cezaAli Koç ve saldırgan ceza kurulunda: İşte alacakları ceza

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.