Ülkücüler saldırmış, konseri iptal edilmişti: Özel’den Suavi’ye destek ziyareti

CHP lideri Özel sanatçı Suavi’yi evinde ziyaret etti. Bu ziyaret, MHP’nin hedef göstermesinin ardından sanatçının Seydişehir'deki konserinin iptal edilmesi sonrası gerçekleşti. Suavi'nin Beykoz konseri de ülkücüler tarafından sabote edilmişti.

Gündem 24 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: Özgür Özel / X

73 yaşındaki ünlü sanatçı Suavi 30 Ağustos’ta CHP’li Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenecek konser için hazırlanıyordu. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından hedef gösterilen sanatçının konseri ülkü ocaklarının tepkisi nedeniyle iptal edildi.

Konya Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu konserin iptalini “Bölgemiz hassas bir yer ve toplumsal olaylar çıkma ihtimali var” şeklinde açıkladı. Ustaoğlu kararın parti genel merkezi ile görüştüğünü ve sadece bilgi verdiklerini söyledi. Suavi’nin avukatı ise iptale tepki gösterdi.

Bu karar Suavi’nin İstanbul’un Beykoz ilçesindeki konserine MHP’lilerce düzenlenen saldırı sonrası alınmıştı. Yine MHP’nin hedef göstermesinden sonra Ülkücüler sanatçının 19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü’ndeki konserine saldırı olmuş, konser alanı “Bozkurt” işareti yapan bir grup provokatör tarafından hedef alınmıştı. Suavi engellemelere rağmen konserine devam etmişti.

MHP Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, Suavi’nin “teröre ve siyasi kanadına açık destek verdiğini” öne sürüp sanatçının “Beykoz’un milli ve manevi değerleriyle uyumsuz olduğunu” savunmuştu.

Suavi ise konser sonrası “Dünya Beykozlular Günü’nde çok keyifli bir sahne, eğlenceli bir gece yaşadık. Katkı verenlere benimle birlikte söyleyenlere ve ev sahipliği yapan Alaattin Köseler başkana ve ekibine içten teşekkürler. Gayrısı teferruat” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından MHP Beykoz İlçe Başkanlığı X hesabından sanatçıyı tehdide devam etmişti.

Özel’den ev ziyareti: Doğru bulmuyorum

Provokatif eylemler ve tehditler sürerken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suavi’yi İstanbul’daki evinde ziyaret ederek destek verdi. Özel sanatçının konserlerinin iptal edilmesini eleştirdi ve bu tür eylemleri kınadığını belirtti. “Sözde tepkiler nedeniyle daha önce planlanan konserlerinin iptal edilmesini asla doğru bulmuyorum” diyen Özel, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını vurguladı.

CHP lideri sosyal medya paylaşımında şöyle dedi: “Değerli sanatçımız Suavi’yi İstanbul’daki evinde ziyaret ettim. Sanatçının konserlerine yönelik saldırıları kınıyor, iptallerin doğru olmadığını belirtiyorum. CHP olarak ve CHP’li belediyeler olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacağımızı duyuruyoruz. Sanatçılar siyasi görüşleriyle değil, sanatlarıyla değerlendirilmelidir.”

MHP hedef gösterdi, Suavi konserine baskınMHP hedef gösterdi, Suavi konserine baskın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.