Muslera’nın tekmesi dünya basınında: Çok kötü bir kaybeden olduğunu gösterdi

Galatasaray’ın Young Boys’a 3-2'nin rövanşında evinde 1-0 yenilip Devler Ligi’ne veda ettiği maçta takım kaptanı Fernando Muslera’nın gol atan rakibine attığı tekme dünya basınında manşetlere çıktı.

Spor 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fernando Muslera'nın tekmesi dünya basınında geniş yer aldı.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne kalmak için İsviçre’nin Young Boys takımıyla play-off maçı oynadı. İlk karşılaşmayı 3-2 kaybeden sarı kırmzılılar İstanbul’da kendi sahasında tur için mutlak kazanmak zorundaydı. Beklenen gol gelmeyince sinirler gerildi. Oyunda pozisyonları kaçıran İsviçre ekibi oldu. Buna rağmen son dakikalara 0-0 beraberlikle girildi.

87. dakika maçın koptuğu andı. Gelişen Galatasaray atağında top ceza alanı içinde sarı kırmızılıların gol kralı ünvanlı futbolcusu Mauro Icardi’nin önüne geldi. Onun vuruşu defanstan sekti. Topu kapa Young Boys oyuncuları çık hızlı geldi. Virginius, Kaan Ayhan’ı geçti, kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kaldı. Onun üstünden yaptığı aşırtma vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Muslera kırmızı kart gördü

Gol olduğunda uzatmaları da hesaba katarak maçın bitmesine en az 13 dakika vardı. Sarı kırmızılıların gol atması için en az iki gol atması gerekiyordu. Bern’de oynanan ilk maçta oyuna sonradan giren Mitchy Batshuayi üç dakika iki gol atmıştı. Yani Cim Bom’un şansı devam ediyordu. Ancak Galatasaray’ın kaptanı ve en tecrübeli futbolcusu kaleci Muslera, Virginius gole sevinirken rakibine tekme attı. Kırmızı kart gören Uruguaylı eldiven Galatasaray’ın umutlarını bitirdi.

 

Uruguaylı file bekçisinin fiilinin top oyunda olmadığı süreçte gerçekleşmesi nedeniyle UEFA Disiplin Talimatı’nın ‘Oyuncuların ve görevlilerin kötü davranışları’ başlıklı 15. maddesine göre ceza alacağı belirtiliyor. Uruguaylı eldivenin hareketi ‘saldırı’ ya da ‘ciddi saldırı’ olarak değerlendirilirse kaçıracağı maç sayısı beşe çıkabilir. Yani Avrupa Ligi’nde mücadele eden Galatasaray’ın kalesini uzun süre Muslera koruyamayacak. Galatasaray’ın 1 numarasının attığı tekmeye dünya basınında geniş yer verildi. Yapılan yorumlardan bazıları şöyle…

Blick (İsviçre): Galatasaray kalecisinden Young Boys’un golcüsüne acınası saldırı. Galatasaray’ın aldığı play-off mağlubiyetinde Muslera çok kötü bir kaybeden olduğunu gösterdi. Uruguaylı kaleci hararetli son bölümde sinirlerine hakim olamadı. Ve bunu birkaç kez yaptı. Muslera ilk Ugrinic ve Colley’in peşinden gitti. Ugrinic ve Colley Türk taraftarların attığı cisimlerden korunmak için sahaya geri koşmuşlardı.

El Observador (Uruguay): Muslera korkunç bir tekme attı. Young Boys’un Fransız futbolcusu kollarını G.Saray taraftarına dönük açınca Muslera tekme attı ve direkt kırmızı gördü.

Okan Buruk eleştirilerin odağında: Büyük maçlarda istediği sonuçları alamadıOkan Buruk eleştirilerin odağında: Büyük maçlarda istediği sonuçları alamadı

CBS Sports (ABD): Türkiye’de delilik! Young Boys’lu Virginius’un son dakikalarda gelen golü sonrası Galatasaray kalecisi Fernando Muslera delirdi ve kırmızı kart gördü.

As (İspanya): Golden sonra Virginius’a tekme atan Güney Amerika futbolunun en ikonik kalecilerinden biri olan Muslera için zirvedeki harika geceler artık tükeniyor.

Marca (İspanya): Avrupa’da bir Türk dramı daha: Young Boys, Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’nden mahrum bıraktı. Muslera ilk maçta hatalı gollere bu kez rakibine tekme atarak kırmızı kartla atılmayı ekledi.

Corriere dello sport (İtalya): Virginius’un golü Türklerin bir üst tura çıkma umutlarını yok etti. Muslera ise golden sonra rakibine tekme attığı için oyundan atıldı.

Bild (Almanya): Galatasaray kalecisi çıldırdı. Uruguaylı kaleci attığı golü kutlayan Virginius’u tekmeleyerek atıldı.

Daily Mail (İngiltere): Young Boys, İstanbul cehenneminden çıktı. Muslera kendine yakışmayan bir hareketle kırmızı kart gördü.

L’Equipe (Fransa): Çılgın bir maçtı. Sahanın en tecrübeli oyuncusu Muslera rakibine saldırarak takımını 10 kişi bıraktı.

Şampiyonlar Ligi kapısında ‘Buruk’ acı…Şampiyonlar Ligi kapısında ‘Buruk’ acı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.