Buz hokeyi sporcusu Johnny Gaudreau ve kardeşi trajik şekilde yaşamını yitirdi

Ulusal Buz Hokeyi Ligi NHL'de Columbus Blue Jackets forması giyen oyuncu Johnny Gaudreau ve kardeşi Matthew Gaudreau trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Spor 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
NHL yıldızı trajik şekilde yaşamını yitirdi.

Amerika’da Ulusal Buz Hokeyi Ligi ve tüm spor kamuoyunu sarsan bir gelişme yaşandı. NHL takımlarından Columbus Blue Jackets’ta kariyerini sürdüren oyuncu Johnny Gaudreau yaşamını yitirdi.

ESPN’den gelen bilgiye göre 31 yaşındaki Gaudreau ve 29 yaşındaki kardeşi hayatını kaybetti. Polise göre, bir Jeep Grand Cherokee sürücüsü,  iki bisikletçiye yol açmak için hareket eden sağdaki bir SUV’yi geçmeye çalışırken arkadan çarptı. New Jersey, Oldmans Township’teki olay yerine saat 20:19’da intikal eden polis, bisiklet üstünde olan iki kardeşin de ölümcül şekilde yaralandığını açıkladı.

Polis, sürücünün alkollü olduğundan şüphelenildiğini ve iki kez araba ile öldürme suçuyla soruşturmanın sürdüğünü söyledi. İki kardeşin, kız kardeşleri Katie’nin cuma günü Philadelphia’da yapılacak düğün töreninde sağdıç olmak üzere bölgeye geldikleri bildirildi.

Ömer Faruk Yurtseven artık Ergin Ataman'ın öğrencisiÖmer Faruk Yurtseven artık Ergin Ataman’ın öğrencisi

Oyuncunun kulübü Blue Jackets, “Johnny oyunu büyük bir keyifle oynadı ve bu onu buzda gören herkes tarafından hissedildi. Boston College’dan Calgary Flames’e, ABD Takımından Blue Jackets’a kadar oynadığı her yere gerçek bir hokey sevgisi götürdü. Sadece Johnny Hockey’in yapabileceği şekilde taraftarları heyecanlandırdı. Organizasyonumuz ve sporumuz üzerindeki etkisi çok büyüktü ancak onu tanıyan herkes üzerinde bıraktığı silinmez izle kıyaslandığında hokey üzerindeki etkisi sönük kalır” şeklinde açıklama yayınladı.

Johnny Gaudreau, Flames ve Blue Jackets için 11 sezon oynadı. 2022-23 sezonundan itibaren yedi yıllık bir kontratla Columbus’a katılmıştı. 2023’te All-Star seçildi ve geçen sezon 81 maçta 12 gol ve 48 asistle oynadı.

NHL komisyoneri Gary Bettman yaptığı açıklamada “Ulusal Hokey Ligi ailesi, Columbus Blue Jackets forveti Johnny Gaudreau ve kardeşi Matthew’un trajik ölümü karşısında şok olmuş ve üzüntü duymuştur. Johnny’nin oyuna olan bulaşıcı ruhu ve buz üzerindeki gösterişli yetenekleri ona ‘Johnny Hockey’ lakabını kazandırmış olsa da, o göz kamaştırıcı bir hokey oyuncusundan çok daha fazlasıydı; sevgi dolu bir baba, sevgili bir eş, oğul, kardeş ve takım arkadaşıydı ve yolunun kesiştiği şanslı herkese kendini sevdirmişti.” dedi.

Sporda cuma: Sakaryaspor seçime gidiyorSporda cuma: Sakaryaspor seçime gidiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.