Ferrari’nin evinde pole pozisyonunu Lando Norris’in

Ferrari'nin evi Monza'da düzenlenen 2024 İtalya Grand Prix'sinde sıralama turları koşuldu. 'Şahlanan At'ın hayal kırıklığı yarattığı seansta Lando Norris pole pozisyonunu elde ederken McLaren'lar ilk iki cebi kapattı, Russell üçüncü oldu.

Spor 31 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Lando Norris yine 'deplasmanda' pole'ü kaptı.

Tribünleri tamamen Scuderia Ferrari taraftarları olan ‘Tifosi’lerin doldurduğu İtalya Grand Prix hafta sonunda sıralama turları koşuldu. Oldukça sıcak bir havada gerçekleştirilen seansta herkes son iki yılda olduğu gibi kırmızı otomobillerden birinin ilk sırayı elde etmesi için nefeslerini tuttu.

Bu koşullarda başlayan Q1 seansında Carlos Sainz henüz ilk denemesinde çakıllara taşarak yürek hoplattı. İlerleyen anlarda Kevin Magnussen’in efsanevi Parabolica virajında yaptığı hata sonrası sallanan sarı bayraklar arkadan gelen sürücülerin tur zamanlarını geliştirmesine engel oldu. Monza’da ilk seansı Norris lider kapatırken yakın takipteki Leclerc ikinci oldu. Tsunoda, Stroll, Colapinto, Bottas ve Zhou ise elendi.

Sıralama turlarının ikinci seansı Q1’de yapılan hatalar sonrası yarış çizgisini kirleten çakılların temizlenmesi nedeniyle geç başladı. İlk denemeyi gerçekleştiren Leclerc 1.20.396’lık derecesiyle zirveye yükselirken ardından gelen isimler 1.19’lara inerek Monagask pilotu geride bıraktı. İkinci denemelerde elenme bölgesindeki pilotların kendilerini kurtarma çabaları heyecan yaratsa da başarıya ulaşan isimler Albon ve Hülkenberg oldu. Lewis Hamilton’ın 1.19.641’lik derecesiyle zirvede bitirdiği seansta Alonso, Ricciardo, Magnussen, Gasly ve Ocon son bölümü göremedi.

Hız tapınağı Monza’da son seansa kalan 10 araç hava koridorlarını da hesap ederek birbirlerinin peşi sıra piste çıktı. İlk sektörde güçlü görünen Ferrari’lerin son sektörde yavaş kalmasının ardından birinci denemelerin sonunda McLaren’ların üstünlüğü göze çarptı. Geçmiş yıllara göre trafik açısından oldukça sorunsuz geçen ve kırmızı bayrak gerektirecek herhangi bir olayın yaşanmadığı İtalya GP sıralama turlarından en hızlı zamanı 1.19.327’lik derecesiyle elde eden Lando Norris tıpkı geçen hafta Max Verstappen’in evinde mutluluğu yaşadığı gibi bu kez de Ferrari’nin evinde pole pozisyonunu elde etti. Lando’nun takım arkadaşı Piastri üçüncü olurken araya giren Mercedes pilotu Russell üçüncü cebi kaptı. Ferrari’ler 4 ve 5 olurken üstün gelen taraf Leclerc oldu. 7 kez dünya şampiyonu Hamilton altıncılığı elde ederken hayal kırıklığı yaşayan şampiyona lideri Max Verstappen yarışa yedinci sıradan başlayacak.

Monza’da yarış heyecanı pazar günü saat 16:00’da beş kırmızı ışığın sönmesiyle başlayacak.

Marc Marquez geri döndü, 1042 gün sonra damalı bayrağı ilk sırada gördüMarc Marquez geri döndü, 1042 gün sonra damalı bayrağı ilk sırada gördü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.