İddia: Can Holding İstanbul Park ihalesinden çekildi

Formula 1 Pisti İstanbul Park için tek teklif veren şirket olan Can Holding'in ihaleden çekilme kararı aldığı iddia edildi.

Spor 24 Nisan 2024
İstanbul Park konusunda belirsizlik yaşanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü’nce 30 yıllığına 117,8 milyon dolar muhammen bedelle ihaleye çıkarılan İstanbul’daki Formula 1 pisti için tek teklif veren şirket Can Bilim Eğitim Kurumları İşletmeciliği AŞ olmuştu.

Mayıs 2023 yılında kurulan Can Holding şirketlerinden olan firmanın tek hissedarı Doğubeyazıtlı Mehmet Şakir Can’dı. Can Holding Enerji Grubu Başkanı olan Mehmet Şakir Can Galatasaray yönetiminde de 2011-12 döneminde görev aldı. Can aynı zamanda akaryakıt dağıtım şirketi Energy’de Yönetim Kurulu Başkanı, Bilgi Üniversitesi’nde Mütevelli Heyet Başkan Vekili ve Doğa Koleji’nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyor.

İhale süreci devam ederken konuyla ilgili gazeteci Emre Peynirci’den sürpriz bir iddia geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Peynirci’ye göre İstanbul Park ihalesini kazanan şirket Can Holding ihaleden çekilme kararı aldı. Şirketin neden geri adım konusunda ise bilgi bulunmuyor. Normalde anlaşma İstanbul Park’ın kontrolünü 30 yıllığına Can Holding’e geçirecekti. Şirketin 2026 yılına kadar Formula 1 yarışlarını Türkiye’ye getirmesi şartı da aranıyordu. Ayrıca alışveriş merkezi, eğlence merkezi gibi tesislerin de yapılacağı belirtilmişti.

İstanbul Park'ta ihale sonuçlandı: Yeni firma F1'i Türkiye'ye getirmek zorunda!İstanbul Park’ta ihale sonuçlandı: Yeni firma F1’i Türkiye’ye getirmek zorunda!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.