Semih Güler’den Tümer Metin’e: Bilmeden konuşmak ne kolay

Adana Demirspor'un savunma oyuncusu Semih Güler yorumcu Tümer Metin'in ayakkabı tercihleri hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi. Güler, bu ayakkabıları farkındalık yaratmak için seçtiğini anlattı.

Spor 1 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
İşte Semih Güler ve farklı renkteki kramponları.

Adana Demirspor Süper Lig’in dördüncü haftasında Galatasaray ile karşılaştı. Cimbom ilk yarısında dört gol bulduğu maçı 5-1 kazanarak hanesine rahat bir üç puan yazdırdı. Ligin ilk üç karşılaşmasında galibiyete hasret kalan Adana Demirspor bu karşılaşmada da istediği sonucu elde edemedi.

Akdeniz ekibi adına istediği oyunu sahaya koyamayan isimlerden biri Semih Güler oldu. Semih kendi kalesine talihsiz bir gol attı. Maçın ardından karşılaşmayı yorumlayan isimlerden Tümer Metin “Bu akşam bir görüntüye takıldım. Adana Demirspor’da Semih Güler. Ben bunu hayatımda ilk kez gördüm. Oyuncuların kendilerine fazla şekil, değişik imaj çabaları ayyuka çıkmaya başladı artık. Görüntü çok rahatsız etti beni. Bir ayakkabı kırmızı, bir ayakkabı mavi…” dedi.

Semih Güler’den bu yoruma sert yanıt geldi. Güler sosyal medya hesaplarından “Down sendromu bireylerin farklılık gösteren bir kromozom yapısına sahip olmasından kaynaklanan bir genetik durumdur. Down sendromlu bireysel yaşamın her alanında sevgi, saygı ve eşit fırsatlara sahip olmalıdır. Güzel kızım başta olmak üzere tüm Down sendromlu bireylerin toplumda kabul görmesi ve hak ettikleri fırsatlara ulaşabilmeleri için farkındalık yaratmak amacıyla dün farklı renklerde kramponlarla sahaya çıktım. Farkındalıklar güzeldir, Down sendromlu bireylerin her yaşta ve her konumda karşılaştıkları ayrımcılıkla mücadele edip onların haklarını korumak hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

İşte Semih Güler’in açıklaması.

Semih daha sonra hikaye paylaşarak Tümer Metin’i direkt olarak hedef aldı ve onun açıklamasının olduğu bir görselin altına “Bilmeden, araştırmadan, dinlemeden konuşmak ne kadar kolay. Yazık…” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.