Aramco’nun dev boru hattı ihalesini Tekfen İnşaat aldı, iş 40 ayda tamamlanacak

Tekfen Holding'in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan'da 212 milyon dolarlık 'Package-16 MGSE III: Jeddah Cluster' boru hattı projesini gerçekleştirecek. Şirket ağustos başında da aynı ülkede 235 milyon dolarlık bir ihale daha kazanmıştı.

Ekonomi 2 Eylül 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan'da daha önce de çeşitli boru hattı projelerini gerçekleştirmişti.

Türkiye’nin önde gelen dış müteahhitlik şirketlerinden Tekfen İnşaat Suudi Arabistan’da boru ihalesi kazandı. Tekfen Holding’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş., Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Aramco’dan Suudi Arabistan’da “Package-16 MGSE III: Jeddah Cluster” boru hattı projesini mühendislik, tedarik ve kurulum işleri olarak üstlenmek üzere ihaleyi kazandığı bildirimini aldı. Proje bedelinin yaklaşık 212 milyon dolar olması öngörülüyor.

Açıklamaya göre Suudi Arabistan’ın enerji altyapısı güçlendirmeye yönelik projenin 40 ayda tamamlanması hedefleniyor. Bu önemli ihale, Tekfen İnşaat’ın bölgedeki varlığını güçlendirmesi ve uluslararası projelerdeki konumunu pekiştirmesi açısından büyük bir adım olarak niteleniyor.

Tekfen İnşaat ağustom ayının başında da, Saudi Arabian Mining Company (Maaden) idaresinden Suudi Arabistan’da “Phosphate 3 Phase 1” projesine ait genel yapım işlerini üstlenmek üzere ihaleyi kazandığı bildirimini almıştı. 24 ayda tamamlanması hedeflenen proje bedelinin yaklaşık 235 milyon doları değerinde olmasının öngörüldüğü açıklanmıştı.

Tekfen Mühendislik 40. yılında global arenadaki büyümesine hız verecekTekfen Mühendislik 40. yılında global arenadaki büyümesine hız verecek

Yapay zeka vagonuna Suudi Arabistan da katıldı: 40 milyar dolarlık yatırımYapay zeka vagonuna Suudi Arabistan da katıldı: 40 milyar dolarlık yatırım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.