El-İttihad’da fatura Nuno Espirito Santo’ya çıktı

Suudi Arabistan'da geçen yılın şampiyonu El-İttihad takımı, 12 haftada El-Hilal'in 11 puan gerisine düşünce teknik direktör Nuno Espirito Santo ile yollarını ayırdı.

Spor 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Nuno Esporito kötü sonuçların ardından eleştirilerin odağındaydı.

Geçen yılın Suudi Arabistan şampiyonu E İttihad, yaz transfer döneminde kadrosunu Karim Benzema, N’golo Kante, Jota, Luis Felipe gibi isimlerle kadrosunu güçlendirdi. Ancak bu sezon istenen sonuçlar bir türlü gelmedi. El-İttihad, Suudi Arabistan 1. Futbol Ligi’nde 12. haftanın ardından, 32 puanlı lider El-Hilal’in 11 puan gerisinde 6. sırada yer aldı.

Kulüp, gidişattan dolayı faturayı teknik direktör Nuno Espirito’ya çıkardı. El-İttihad yapılan açıklamada, son dönemde alınan kötü sonuçların kapsamlı değerlendirmesinin ardından Portekizli çalıştırıcı ile 2024’e kadar olan sözleşmesinin sonlandırıldığı belirtildi.
Kariyerine Rio Ave’de başlayan Nuno Espirito Santo, sonrasında Valencia, Porto, Wolverhampton ve Tottenham’ı çalıştırmıştı. Takımın yardımcı antrenörü Hassan Khalifa, yeni teknik direktör atanana kadar takımın başında yer alacak.

Dursun Özbek: Suudi Arabistan'ı Ali Koç onayladıDursun Özbek: Suudi Arabistan’ı Ali Koç onayladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.