Okan Buruk: Osimhen’le konuştum ve ikna oldu

Victor Osimhen'i transfer ederek Avrupa futbolunda yazın en büyük imzasını atan Galatasaray, yıldız oyuncuyu hocasıyla ikna etmiş.

Spor 4 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Osimhen'i Okan Buruk ikna etmiş.

Bütün yaz hangi takıma gideceği merak edilen, Ligue 1 devi PSG ve İngiliz devi Chelsea ile adı anılan Victor Osimhen Galatasaray’la anlaştı. An itibariyle dünyanın en değerli dördüncü santrforu olarak görülen Nijeryalı anlaşmazlıklar ağının sonunda soluğu İstanbul’da aldı. Bir türlü takımıyla orta yolu bulamayan ve transfer olamayan Osimhen, Romelu Lukaku’nun Napoli’ye transferi sonrası iyiden iyiye gözden düştü. Oyuncu Serie A listesine yazılmazken son kertede kadro dışı bırakıldı.

Transfer döneminin Avrupa’nın beş büyük liginde kapanmasının ardından oyuncunun nereye gideceği merak ediliyordu. Suudi Arabistan seçeneklerden biriydi ancak oyuncu bunu istemiyordu. Türkiye de bir adaydı ancak kimse buna ihtimal vermiyordu. Galatasaray bir gece yarısı operasyonuyla Osimhen’i Napoli’nden aldı ve Türkiye’ye getirdi. Kulüplerin öğleden sonra anlaşmasının ardından oyuncuyu ikna etmesi gereken kulüp için devreye teknik direktör Okan Buruk girdi.

Galatasaray'ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerindenGalatasaray’ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerinden

Buruk süreci “Benim bir tarzım var. Futbolcuyla telefonda görüntülü konuşmak gibi… Osimhen’le konuştum ve ikna oldu. Galatasaray’a gelmeyi çok heyecan verici buldu. Zaten aklımda da çift forvete dönme fikri vardı. Böyle bir fırsat kaçmazdı” sözleriyle Milliyet’e anlattı.

Galatasaray Osimhen’i transfer ettiği gün dört sezondur formasını giyen bir emektara da veda etti. 24 Erzincanspor’dan transfer edilen oyuncu Kerem Aktürkoğlu 169 maçta 46 gol atıp 42 asist yaptığı, iki Süper Lig ve bir Süper Kupa zaferi tattığı kulübüne veda etti. Kerem Portekiz ekiplerinden Benfica’ya transfer oldu. Milli futbolcunun gidişiyle alakalı Buruk “Benim için sürpriz oldu. Aslında istemiyordum ama Kerem ‘Benim için hayatımın fırsatı ve bunu değerlendirmek istiyorum’ dedi. Oyuncu gitmeyi kafasına koymuşsa dur diyemezsin. Böyle bir durumda kafası belki hep orada olacaktı. Kerem’e başarılar diledim ve izin verdim” dedi. Kerem’in transferinden Galatasaray’ın kasasına 12 milyon euro girdi. Serbest kalma bedeli 60 milyon euro olarak belirlenen oyuncunun sonraki satışından Galatasaray yüzde 10 pay alacak.

Galatasaray'dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacakGalatasaray’dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.