Çağlar Söyüncü’nün milli formaya dönüşü muhteşem oldu

Uzun zamandır uzak kaldığı milli formasına Galler maçında dönen stoper Çağlar Söyüncü başarılı oyununun yanı sıra talihsiz şekilde sakatlanmasına sebep olduğu Kieffer Moore'a büyük centilmenlik göstererek Galli tribünlerden alkış topladı.

Spor 7 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Çağlar Söyüncü bir yıl aranın ardından milli formasına kavuştu.

Leicester City’deki başarılı günlerinin ardından tepetaklak giden kariyerinde çıkışı Fenerbahçe’de yakalayan Çağlar Söyüncü, sakatlığı sebebiyle kaçırdığı EURO 2024 sonrası milli formasına yeniden kavuştu. Çağlar son olarak ay-yıldızlıların Japonya’ya 4-2 mağlup olduğu maçta milli mesai yapmış ve Stefan Kuntz’la yolların ayrılmasına sebep olan karşılaşmaya ilk 11’de kaptan olarak başlamıştı. 12 Eylül 2023’te oynanan Japonya karşılaşması sonrası Çağlar’ın ay-yıldızlı formaya dönüşü neredeyse tam bir yıl sonra, 6 Eylül 2024 tarihli Galler maçıyla oldu.

Leicester ve Atletico Madrid’de geçirdiği son iki sezonunda neredeyse hiç forma şansı bulamamasına karşın A Milli Takım’dan sürekli davet almayı sürdüren Çağlar, Fenerbahçe’ye transferi sonrası kulüp takımda süre almaya başlamasına karşın bu kez de sakatlıklar sebebiyle milli takımdan uzak kalmıştı. Galler maçına ilk 11’de başlayan başarılı stoper üçlü savunmada tandemi Abdülkerim Bardakcı ve Kaan Ayhan’la paylaştığı karşılaşmayı hatasız yakın bir oyunla tamamladı. Millilerin savunmadaki emniyet supabı olma görevini üstlenen 28 yaşındaki oyuncu Galler maçını yüzde 88 pas isabeti, iki uzaklaştırma ve bir şut engelleme istatistikleriyle tamamladı.

Karşılaşmanın 76’ncı dakikasında savunmanın arkasına sarkan Galli forvet Kieffer Moore’la mücadele ettiği bir pozisyonda düşerken istemeden de olsa rakibinin yüzüne basan Çağlar, 1,96 boyundaki dev santrforun talihsiz şekilde sakatlanmasına sebep oldu. Pozisyonun devamında top oyunda olmasına karşın hakeme oyunun durması yönünde telkinde bulunan Çağlar, Moore’un yanında tedavi görüp ayağa kalktığı ana kadar ayrılmadı. Alnına dikiş atılan Moore’a sarılan Çağlar’ın centilmenlik gösterisi Galli tribünlerden de alkış aldı.

‘Gal’ ve gidiş iyi değildi…‘Gal’ ve gidiş iyi değildi…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.