Aşk mektupları, kıyafetleri ve fazlası: Marilyn Monroe’nun eşyaları sergilenecek

Marilyn Monroe'nun 250'den fazla eşyası, özel bir sergiyle İngiltere'de ilk kez sergileniyor. Sergide aşk mektuplarından saten sabahlıklarına kadar yıldız oyuncunun pek çok kişisel eşyası yer alacak.

Kültür Sanat 9 Eylül 2024
Monroe'nun giydiği kıyafetler de sergide yer alacak. Fotoğraf: Ted Stampfer koleksiyonu.

Model, oyuncu, sinema yıldızı, popüler kültür figürü ve hepsinden önemlisi gerçek bir ikon. Bunlar Marilyn Monroe’yu anlatırken kullanılan tanımlardan yalnızca birkaçı. 1950 ve 60’lı yılları düşünürken adını anmadan geçmenin imkansız olduğu bir yıldız o.

Hayatı ve ölümü de Monroe’ya dair en merak edilen konulardandı. Şimdi Monroe’nun 250’den fazla eşyası İngiltere’de ilk kez sergilenecek. Marilyn – The Exhibition isimli sergide aşk mektupları, saten sabahlıkları, makyaj malzemeleri, Londra’daki film çekimlerinden hatıralar, Kraliçe 2. Elizabeth ile görüşmesinden görüntüler ve prodüksiyon şirketine ait eşyalar  yer alacak. Bu parçalar Monroe’nun 1500’den fazla eşyasına sahip olan Ted Stampfer’in özel koleksiyonundan.

Fotoğraf: Ted Stampfer koleksiyonu.

Serginin küratörü Stampfer kişisel koleksiyonunun Londra’da sergilenecek olmasından memnun, sergiyi de şu sözlerle anlatıyor: “1962’de hayatını kaybeden Monroe’nun eşyaları neredeyse kırk yıl boyunca bir zaman kapsülündeymiş gibi saklandı ve muhafaza edildi. Hayatı hakkında gerçek bir fikir sahibi olmamızı sağlayan bu eşsiz parçaları paylaşabilmek harika. Gerçek Marilyn Monroe’ya ve onun gerçek kimliğine yaklaşmamızı sağlıyor.”

Sergi 18 Ekim’de Londra’da kapılarını açacak.

İstanbul yeni sezona hazır: Sanatın starları sergileriyle geliyorİstanbul yeni sezona hazır: Sanatın starları sergileriyle geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.