Cinayet sanığı suçlamayı ‘gurur meselesi’ yaptı: 1,5 milyon liraya cinayet işleyecek kişiler değiliz’

Adana’da iş insanı Mevlut Karayiğit’in öldürülmesiyle ilgili davada cinayeti para karşılığı işledikleri öne sürülen sanıklardan Deniz Ulaş iddiaları reddetti. 'Biz 1,5 milyon lira karşılığı adam öldürecek adamlar değiliz' dedi.

Gündem 8 Eylül 2024
Fotoğraf: Mevlüt Karayiğit, 21 Mart 2023'te silahlı saldırıya uğrayıp ölmüştü.

Adana’nın Seyhan ilçesinde, 21 Mart 2023’te iş yerinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Mevlut Karayiğit’in öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklu sanıklar Deniz Ulaş ve Mazlum Deniz ile tutuksuz yargılanan Ersan E.’nin davası Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Ulaş ve Deniz duruşmaya katılırken Ersan E. gelmedi.

Cinayetin ardından motosikletle kaçtıkları tespit edilen şüpheliler Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yakalandı ve yapılan çalışma sonucunda yakalandılar. Deniz Ulaş ve Mazlum Deniz tutuklandı, Ersan E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıkların cinayeti iki kişinin azmettirmesiyle 1,5 milyon lira karşılığında işledikleri iddia edildi.

‘Ne motosikletteki benim ne de 1,5 milyon lira için adam öldürürüm’

Duruşmada hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık Deniz Ulaş suçlamayı kabul etmedi, olayla ilgisi olmadığını söyledi. Olay günü arkadaşlarıyla alkol aldığını ve sonra eve dönüp uyuduğunu söyleyen Ulaş “Hiçbir şekilde bu suçla ilgim yoktur. Ayrıca resimlerde motosiklet üstündeki kişinin ben olduğuma ilişkin bilirkişi raporu da yoktur. Kafa dinlemek için sabahtan Mazlum’la birlikte gezdik, dolaştık ama bu suçu işlemedik. Ayrıca biz iddia edildiği gibi 1,5 milyon lira karşılığı adam öldürecek adamlar değiliz” dedi.

‘Tetikçi değilim’

Cinayet suçundan müebbet hapis cezası talep edilen diğer sanık Mazlum Deniz de suçlamaları reddetti. Berberlik yaptığını söyleyen Deniz cinayeti işlemediğini ve motosiklettekinin kendisi olmadığını söyledi. “İddia edildiği gibi Mevlut’ü dükkanının içinde öldürmüş değilim, yine iddia edildiği gibi tetikçi değilim. Motosikletli görüntülerde tespit edilen kişi de ben değilim. Bana gösterdiğiniz o motosikleti süren ben değilim. Bütün bu nedenlerle suçlamaları kabul etmiyorum. Deniz’in anlattıklarına da katılıyorum” diyerek suçlamaların asılsız olduğunu öne sürdü.

Duruşmada bilirkişi sanıkların teşhis ve karşılaştırmaya elverişli fotoğraflarını çekti. Savcılık sanıkların tutukluluğunun devam etmesini, eksik evrakların tamamlanmasını istedi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan sanık Ersan E.’nin ise bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.