Fatih Altaylı istifadan vazgeçti, Dursun Özbek için ağır konuştu

Gazeteci Fatih Altaylı Galatasaray'daki karaborsa bilet iddialarına ilişkin resmi belge paylaştı. Altaylı, Dursun Özbek'in savcılığa başvurusunun olayları aydınlatmak yerine iddiayı ortaya atanların cezalandırılması için yapıldığını söyledi.

Spor 10 Eylül 2024
Fatih Altaylı, Dursun Özbek'in savcılığa verdiği ifadeyi paylaştı.

Galatasaray’daki karaborsa bilet iddialarının uzun süredir üzerine giden Fatih Altaylı konu hakkında eline ulaşan savcılık tutanaklarını paylaştı. Altaylı, Dursun Özbek’in yaptığı suç duyurusunun olayı aydınlatmak için değil, bu iddiayı ortaya atanları cezalandırmak talebiyle yapıldığını söyledi.

YouTube kanalında iddialarını dile getiren Altaylı hem Dursun Özbek’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifade tutanağını, hem de Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nun kendisine ilettiği çağrı kağıdını paylaştı. Altaylı konuyla ilgili şöyle dedi:

Altaylı’ya savcılıktan iletilen çağrı kağıdı.

“Galatasaray’ın bir başkanı var, Dursun Özbek. Kendisi Divan Kurulu’nda ve çeşitli basın toplantılarında demişti ki ‘Ben gittim suç duyurusunda bulundum.’ Suç duyurusu neymiş biliyor musun? Bana mahkemeden celp geldi. Diyor ki ‘Galatasaray’a çeşitli internet sitelerinde, YouTube kanallarında veya medyada Galatasaray’a iftira atıyorlar, sanki bir yolsuzluk varmış gibi haberler yapıyorlar, bunları bulun ve cezalandırın.’ Konuyu araştırın demiyor, bize saldıranları ve karalayanları bulup cezalandırın, diyor.”

Özbek’in savcıya verdiği ifade

Altaylı, Özbek’in ifade tutanağını paylaştı.

Altaylı, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in savcıya verdiği ifadeyi de paylaştı. Tutanağa göre Özbek savcıya şunları söyledi:

“2024 yılı Mayıs ayından itibaren Galatasaray Spor Kulübü başkanı olarak görev yapmaktayım. Bu Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığındaki 3. dönemimdir. Bu tarihten yaklaşık iki ay önce bazı sosyal medya hesaplarında Galatasaray Spor Kulübü içerisinde futbol takımı karşılaşmalarının biletlerinin içerisinde Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerinin de olduğu kişiler tarafından karaborsa aracılığıyla yüksek meblağlar karşılığında satıldığına yönelik ve bu suretle gerek Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerinin gerekse de üçüncü kişilerin menfaat elde ettiklerine dair asılsız iddialar yayılmaya başladı. Asılsız ve hiçbir delile dayanmayan bu iddialar artarak Galatasaray Divan Kurulunda dahi dile getirildi. Bunun üzerine gerek halka açık durumda bulunan Galatasaray Spor Kulübünün borsaya açık hisseleri zarara uğradı, gerekse de hem spor kulübü başkanı olarak benim ve diğer yönetim kurulu üyelerimin haksız ithamlara uğramasına sebebiyet verdi. 28/08/2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında basında yer alan bu iddiaların araştırılması için denetim kuruluna yetki verildi. Aynı şekilde gerek sosyal medya ve yazılı, görsel basında yer alan Galatasaray Spor Kulübünün karaborsa bilet üzerinden gelir elde ettiğine ilişkin iddiaların gerekse de bu iddiaları ortaya kişilerin elindeki bilgi ve belgelerin Cumhuriyet Başsavcılığınızca araştırılmasını, gerek görülmesi halinde kulüp içerisinden de bilgi ve belge temininin sağlanması, asılsız iddiaları ortaya atan kişilerin haklarıma, yönetim kurulumuza ve Galatasaray Spor Kulübüne vermiş oldukları zarardan ötürü şikayetçiyim, cezalandırılmalarını talep ediyorum. Bu konuya ilişkin hazırlamış olduğumuz dosyayı en kısa süre içerisinde soruşturma dosyasına eklenmek üzere Cumhuriyet Başsavcılığınıza ileteceğiz.”

‘Çok yalancı gördüm ama, Dursun Özbek gibisine tanık olmadım’

Dursun Özbek’e yönelik söylemlerini sertleştiren Fatih Altaylı “Şaşırdım! Ben çok yalancı insan gördüm hayatta, insanlar yalan söyleyebilir, ama Dursun Özbek kadar gerçek olmayan şeyleri gerçekmiş gibi söyleyen başka birine emin ol ki tanık olmadım. Üç gün sonra savcılık bunları çağırdığında ortaya çıkacak bir şey bu. Dursun Bey’in savcılık ifadesi de var bende. Bütün kamuoyu yolsuzluğun araştırılması için suç duyurusunda bulunduğunu sandı, ama tam aksi çıktı. Akıl alır gibi değil. Bir de bunun tam tersini yapmış gibi söylüyor” dedi.

‘İnadına istifa etmiyorum’

Daha öncesinde karaborsa iddialarından ötürü duyduğu rahatsızlığı dile getirip Galatasaray Spor Kulübü üyeliğinden istifa etmeyi planladığını dile getiren Altaylı kararından vazgeçtiğini şu sözlerle aktardı:

“Ben şimdi buna ne diyeyim? Haydi bir şey demeyeyim, sonra beni kulüpten atıyorlar. Şeyi de söyleyeyim, demiştim ya Galatasaray’dan istifa etmeyi düşünüyorum diye, inadına etmiyorum! Bunları bir üye olarak çok daha iyi gündeme getirip çok daha iyi suç duyurusunda bulunma hakkım var. Sonra bunlar aydınlığa çıksın, kulüp gereğini yapmazsa istifa ederim zaten ama aydınlatmak için üye kalmam lazım.”

‘Karaborsaya bulaşmamış kulüp yok’

Karaborsa bilet satışına ilişkin iddialarını Galatasaray kapsamından çıkarıp daha da genişleten Altaylı spor kulüplerinin tümünün bu kanunsuzluğa bulaştığını şu sözlerle öne sürdü:

“Benzer şeyler üç aşağı beş yukarı tüm kulüplerde var. Onlarla ilgili kendi üyeleri devreye girip bir şeyler söyleyebilirler ama karaborsa işine bulaşmamış kulüp yok. Galatasaray’da beni rahatsız eden bunun birilerinin cebine bağlanmış olması. Diğer kulüplerdeki durum nedir bilmiyorum ama karaborsa organizasyonu tüm kulüplerde var. Ben Bankalar Birliği’nin yerinde olsam bununla ilgili inceleme başlatırım. Kamu bankalarından para kaçırıyorum demektir bu, tüm kulüpler bazında gidip incelenmeli.”

Galatasaray'ın eski yöneticisi savcılığa gitti: İşte karaborsa bilette tüm iddialarGalatasaray’ın eski yöneticisi savcılığa gitti: İşte karaborsa bilette tüm iddialar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.