Efe Aydan TBF için adaylığını açıkladı

Türk basketbolunun unutulmaz isimlerinden Efe Aydan, Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı.

Spor 13 Eylül 2024
Efe Aydan federasyon başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu 8 Ekim’de seçime gidecek. Sekiz yıldan uzun süredir başkanlık görevini sürdüren Hidayet Türkoğlu bir kez daha federasyon başkanı seçilmek için mücadele edecek. Bu yolda Türkoğlu’na rakip çıktı. Türk basketbolunun unutulmaz isimlerinden Efe Aydan federasyon başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. Aydan 16 Eylül’de düzenleyeceği basın toplantısına basın mensuplarını davet etti. İşte Aydan’ın açıklaması:

“Türk halkına açık çağrımızdır: Basketbolumuzu dünya sıralamasında hak ettiği yere getirmek için ekibim ve ben Türkiye Basketbol Federasyonu’nda göreve talibiz. Milli sporcu olarak, basketbolda dünya sıralamasında erkek takımımızı 27’inci sıraya düşüren, kadın basketbolunu yok sayan mevcut federasyonun yanlış politikaları bizi sorumluluğu ele almaya yönlendirdi. Değerli basın mensupları, sizleri 16 Eylül Pazartesi günü İstanbul’da saat 11:00’de Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde düzenleyeceğimiz basın toplantısına davet ediyorum.”

Hidayet Türkoğlu 2016 yılında TBF başkanı olduğunda Ekim 2015 verilerine göre Türkiye dünya sıralamasında sekizinci basamakta yer alıyordu. Geçtiğimiz yaz Olimpiyat Elemeleri’ne dahi katılım gösteremeyen milli takım olimpiyatların geride kalmasının ardından 27’nci sıraya kadar geriledi. O dönem yalnızca beş Avrupa takımının gerisinde yer alan ülke güncellenen son listede tam 14 Avrupa ülkesinin gerisinde yer aldı. Aydan da söz konusu meseleyi ana gündem maddesi olarak belirleyerek söylemini bu başarısızlık üzerine kurgulayıp TBF başkanlığına adaylığını duyurdu.

Sen oyna Hidayet Türkoğlu sen oyna!Sen oyna Hidayet Türkoğlu sen oyna!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.