Sporda cumartesi: Galatasaray’da ‘İbra’ tarihi belli oldu, Manchester City için tarihi dava

İşte Türkiye ve dünyada günün getirdikleri...

Spor 14 Eylül 2024
Sporda günün öne çıkanları.

Sporda cumartesi gününün gündemi oldukça yoğun. Galatasaray’da ibra oylamasının yapılacağı genel kurulun tarihi belli oldu. Filenin Efeleri’nin rakipleri çekilen kura sonucu açıklandı. Manchester City için ise küme düşme ihtimalinin dahi masada olduğu tarihi dava başlıyor…

Galatasaray’da ‘İbra’ tarihi belli oldu

Son dönemde eleştiri oklarını hedefinde olan Dursun Özbek yönetiminin hazirunun güven oyunu almaya çalışacağı Galatasaray yıllık olağan genel kurul toplantısının tarihi netleşti.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre kurul toplantısı 5 Ekim Cumartesi günü saat 10.00’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek. Yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantı, 12 Ekim Cumartesi günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecek.

Toplantıda mevcut yönetim mali yönden genel kurul üyelerinin onayına sunulacak. Salt çoğunluğun onayının alınamaması halinde yönetim ibra edilmeyecek ve sarı-kırmızılı kulüpte tüzük gereği erken seçim yapılacak.

Manchester City’nin başı dertte, küme düşme bile gündemde

Premier Lig’de son yılları domine eden Manchester City tarihi bir dava süreciyle karşı karşıya. Mali kuralları tam 115 kez ihlal etmekle suçlanan City, gelecek hafta başlayacak davada yargılanacak. İngiliz temsilcisi suçlu bulunması halinde küme düşürülme dahil birçok cezayla karşı karşıya kalacak.

Pazartesi günü başlayacak olan davada kulübün 2009’dan 2018’e kadar geçen süreçte tam 115 kez mali kuralları ihlal ettiği iddiası değerlendirmeye alınacak. Suçlamalar arasında oyuncu ve menajer ücretleri hakkında bilgi saklamak, sponsor gelirlerinin yanlış hesaplanması ve mali raporlarda yanlış bilgiler vermek gibi ciddi maddeler yer alıyor.

La Liga Başkanı Javier Tebas, birçok Premier Lig kulübünün davayı yakından takip ettiğini ve City’nin Finansal Fair Play kurallarına uymadığı için cezalandırılması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Mahkemeden çıkacak karar, kulübün geleceğini ciddi şekilde etkileyebilir.

Paralimpik Oyunları'nın çifte şampiyonu Umut Ünlü: İnsanlar artık bedenime bakmıyorParalimpik Oyunları’nın çifte şampiyonu Umut Ünlü: İnsanlar artık bedenime bakmıyor

Filenin Efeleri’nin 2025 Dünya Şampiyonası’ndaki rakipleri belli oldu

Milli Erkek Voleybol Takımı’nın Filipinler’de düzenlenecek 2025 Dünya Şampiyonası’nda grup aşamasında karşılaşacağı rakipler belli oldu. Şampiyonanın kura çekimi Filipinler’in başkenti Manila’da gerçekleştirildi. İlk kez 32 takımın katılımıyla düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda Türkiye, G Grubu’nda Japonya, Kanada ve Libya ile eşleşti.
Kura çekimi sonrası gruplar şöyle oluştu:
A Grubu: Filipinler, İran, Mısır, Tunus
B Grubu: Polonya, Hollanda, Katar, Romanya
C Grubu: Fransa, Arjantin, Finlandiya, Güney Kore
D Grubu: ABD, Küba, Portekiz, Kolombiya
E Grubu: Slovenya, Almanya, Bulgaristan, Şili
F Grubu: İtalya, Ukrayna, Belçika, Cezayir
G Grubu: Japonya, Kanada, Türkiye, Libya
H Grubu: Brezilya, Sırbistan, Çekya, Çin

Şampiyonada 32 takım, dörderli sekiz grupta mücadele edecek. A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın beşinci kez katılacağı organizasyonda gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ekipler bir üst tura yükselecek. Bu turun ardından ise çeyrek final, yarı final, üçüncülük ve final maçları oynanacak. 2025 FIVB Erkekler Voleybol Dünya Şampiyonası 2025 yılının 12-28 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday oldu

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Akgül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, adaylığıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Türk güreşinin tarihinden aldığı gücü, geleneğini bugüne ve yarına taşıma adına, geleceğimiz olan genç güreşçilerimizin tekrardan motivasyonunu artırıp onları destekleyip zirveye taşıma adına, ulusal ve uluslararası arenada güçlü ekip ve kadrolarla kazanacağımız başarılarla ve lobilerle Türk güreşinin gücünü tüm dünyaya gösterme adına Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı adayı olduğumu tüm kamuoyuna saygıyla paylaşıyorum.”
Taha Akgül, sporculuk kariyerinde olimpiyatlarda bir altın ve iki bronz madalya kazanırken, üç dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu elde etti. Milli güreşçi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı bronz madalyayla sporculuk kariyerini noktalamıştı.

Leclerc, Bakü'yü seviyor: 'Monaco Prensi' üst üste dördüncü kez pole'deLeclerc, Bakü’yü seviyor: ‘Monaco Prensi’ üst üste dördüncü kez pole’deOsmancık Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan Ünal Karaman oldu

Osmancık’taki güreş festivalinde zaferin adı Ünal Karaman.

Çorum’un Osmancık ilçesinde Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde müsabakalar gerçekleştirildi. Osmancık Belediyesince organize edilen güreşlere 32’si başpehlivan olmak üzere 700 güreşçi katıldı.
Güreşlerin finalinde Ünal Karaman ile Yalçın Öncü karşılaştı. Öncü’yü mağlup eden Karaman, başpehlivan oldu. Recep Kara ve Abdullah Güngör ise üçüncülüğü paylaştı.
Altı kişinin yarıştığı güreşlerin ağalık ihalesini ise 6 milyon 19 bin lirayla iş insanı Selman Erdoğan kazandı.

Atletizmde Elmas Lig sona erdi, Süreyya Ayhan’ın rekoru tarihe gömüldü

Faith Kipyegon, Süreyya Ayhan’a ait rekoru kırdığı performansının ardından kariyerinin beşinci Diamond League zaferine ulaştı.

Atletizmde Elmas Lig sezonu Belçika’da düzenlenen 15’inci ve son ayak mücadeleleriyle sona erdi. Sezonun son etabı başkent Brüksel’deki Kral Baudouin Stadı’nda yapıldı.  Kadınlar 1500 metrede Kenyalı Faith Kipyegon, 3.54.75’le 2003 Brüksel’deki Elmas Lig’de milli atlet Süreyya Ayhan Kop’a ait (3.55.33) organizasyon rekorunu kırarak beşinci Elmas Lig zaferine ulaştı. Dünya ve olimpiyat rekortmeni Kipyegon, aynı disiplinde Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da altın madalya kazanmıştı.

Erkekler gülle atmada İtalyan Leonardo Fabbri, 22.98’lik derecesiyle, 2022 Brüksel’deki Elmas Lig’de ABD’li Jo Kovacs’a ait (22.61) organizasyon rekorunu kırarak ilk şampiyonluğunu elde etti.

Kadınlar 5 bin metrede Kenyalı Beatrice Chebet, 14.09.82’lik derecesiyle 2016 Brüksel’deki Elmas Lig’de Etiyopyalı Almaz Ayana’ya ait (14.18.89) organizasyon rekorunu kırarak şampiyon oldu. Chebet, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 5 bin ve 10 bin metrede altın madalyaya uzanmıştı.

Kadınlar cirit atmada son Elmas Lig şampiyonu Japon Haruka Kitaguchi, 66.13’lük derecesiyle yine şampiyon olarak ünvanını korudu. Kitaguchi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya elde etmişti.

Femke Bol dörtlemeyi tamamladı

Femke Bol, Diamond League’deki şampiyonluk serisini dörde yükseltti.

Kadınlar 400 metre engellide Hollandalı Femke Bol, 52.45’le üst üste dördüncü Elmas Lig şampiyonluğunu kazandı. Bol, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya elde etmişti.

Kadınlar sırıkla atlamada son olimpiyat şampiyonu Avustralyalı Nina Kennedy, 4.88’le organizasyon şampiyonu oldu.

Erkekler üç adım atlamada Portekizli Pedro Pichardo, 17.33’lük derecesiyle üçüncü Elmas Lig şampiyonluğunu elde etti.

Kenyalı Faith Cherotich, kadınlar 3 bin metre engellide 9.02.36’lık derecesiyle ilk Elmas Lig zaferine ulaştı.

Erkekler yüksek atlamada olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu İtalyan Gianmarco Tamberi, 2.34 ile üçüncü kez Elmas Lig şampiyonu oldu.

Transfer dönemi bitti Galatasaray zamanı başladı: Osimhen sahada, Sara sahnedeTransfer dönemi bitti Galatasaray zamanı başladı: Osimhen sahada, Sara sahnede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.