Kemal’in kadınları: Masumiyet Müzesi’nin ‘Füsun’u belli oldu

Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi romanından aynı adla Netflix'e uyarlanan dizide 'Kemal' karakterini oynayan Selahattin Paşalı’ya eşlik edecek isimler belli oldu.

Popüler 17 Eylül 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Masumiyet Müzesi'nin oyuncuları (soldan sağa) Oya Unustası, Selahattin Paşalı, Eylül Liza Kandemir

Yılın en merakla beklenen yapımlarından ‘Masumiyet Müzesi’nin iki kadın başrol oyuncusu belli oldu. Baş kahraman ‘Kemal Basmacı’yı Selahattin Paşalı’nın oynayacağı tek sezonluk Netflix mini dizide Kemal’in nişanlısı ‘Sibel’i Oya Unustası, büyük aşkı ‘Füsun’u Eylül Lize Kandemir canlandıracak. İki genç oyuncudan Oya Unustası en son ‘Ömer’ dizisinde Aliye karakterini oynamıştı. Kandemir’i ise Zemheri ve Elbet Bir Gün dizilerinden tanıyoruz.

Birsen Altuntaş’ın haberine göre Masumiyet Müzesi Netflix’in dokuz bölümden oluşan ve tek sezon olarak çekilmesi planlanan iddialı dizinin yapımcısı Ay Yapım, yönetmeni Zeynep Günay.

Yalnızca hikayesiyle değil Nobelli yazar Orhan Pamuk’un diziye uyarlanan ilk projesi olduğu için de ilgi gören dizinin  senaryosunu Ertan Kurtulan yazıyor, Orhan Pamuk’un onayı dışında senaryoda değişiklik yapılamıyor.

Tutkulu bir melodram

Kitabı okumayan ya da aynı adlı müzeyi gezmediği için konudan habersiz olanlar için özetleyelim:  Zengin bir ailenin oğlu olan Kemal nişanlısı Sibel ile evlilik hazırlıkları yaparken uzak akrabası Füsun’a aşık olur. Kemal ve Füsun arasında gizli ve tutkulu bir ilişki gelişir. Ancak toplumsal baskılar ve sınıf farkları nedeniyle bu aşk sürdürülemez hale gelir. Sibel, Kemal’in davranışlarındaki değişiklikleri fark eder ve ilişkileri bozulur. Füsun’un aniden ortadan kaybolmasıyla Kemal onu takıntı haline getirir ve yıllarını onu arayarak geçirir. Yıllar sonra Füsun’u bulduğunda geçmişi geri getirme çabaları trajik sonuçlara yol açar.

Selahattin Paşalı'ya Masumiyet Müzesi teklifiSelahattin Paşalı’ya Masumiyet Müzesi teklifi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.