Cristiano Ronaldo’nun takımına İtalyan hoca iddiası

Futbol hayatını Suudi Arabistan'da sürdüren Cristiano Ronaldo'nun takımı Al-Nassr'da teknik direktör değişimi yaşanacağı iddia edildi. İtalyan basınında çıkan habere göre Milan'la yollarını ayıran Stefano Pioli, Ronaldo'nun hocası olmaya hazır.

Spor 17 Eylül 2024
İtalyan basını Al-Nassr'ın başına Pioli'nin geçeceğini iddia etti.

Geride kalan hafta Portekiz Milli Takımı forması altında Hırvatistan’a attığı golle kariyerinde 900’üncü kez fileleri havalandıran Cristiano Ronaldo bu başarıya ulaşan ilk futbolcu olmuştu. Saha içinde başardıklarının yanı sıra YouTube kanalı açmasından 23 gün sonra abone sayısında Taylor Swift’i geride bırakmayı başaran ünlü futbolcu hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı.

İtalyan basınından Calcio Mercato’nun haberine göre Suudi Pro Ligi’nde ilk üç maç sonucu bir galibiyet ve iki beraberlik alan, Asya Şampiyonlar Ligi’nin ilk maçında ise Irak temsilcisi Al Shorta’yı yenemeyen Ronaldo’nun takımı Al-Nassr’da teknik direktör değişimi gündeme geldi. Habere göre Ronaldo’nun vatandaşı olan teknik direktör Luis Castro’yla yollarını ayırmayı düşünen Suud ekibinin yönetimi gözünü İtalyan bir teknik direktöre dikti.

Calcio Mercato bir önceki sezonun sonunda Milan’la yollarını ayıran Stefano Pioli’nin Al-Nassr’la sözleşme imzalayacağını yazdı. Haberde Pioli’ye yıllığı yedi milyon euro’dan üç senelik sözleşme teklif edildiği bildirildi.

Mayıs 2024’ten beri boşta olan Pioli, Ronaldo’nun Juventus’ta top koşturduğu yıllarda Milan’ı çalıştırıp Portekizli yıldıza rakip olmuştu. Inter, Lazio, Fiorentina, Parma, Bologna ve Palermo gibi ülkesinin birçok önemli takımında da görev alan Pioli, Al-Nassr’ın başına geçmesi halinde kariyerinde ilk kez İtalya dışına çıkacak.

Al-Nassr’da çıktığı 69 maçta 62 gol atıp 17 defa da asist yapan Ronaldo kulübe transfer olduğu Ocak 2023’ten beri Rudi Garcia, Dinko Jelicic ve Luis Castro’yla çalıştı. Suud kulübünün Pioli’yi göreve getirmesi halinde İtalyan teknik adam Ronaldo’nun Al-Nassr döneminde teknik direktörlüğünü yapan dördüncü isim olacak.

İlklerin futbolcusu Ronaldo, 900 gole herkesten önce ulaştıİlklerin futbolcusu Ronaldo, 900 gole herkesten önce ulaştı

Ronaldo durdurulamıyor atmaya devam ediyorRonaldo durdurulamıyor atmaya devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.