Suç makinesi gibi rapçi: Sean “Diddy” Combs tutuklandı

Hakkında birçok cinsel istismar suçlaması bulunan rapçi Sean "Diddy" Combs cinsel saldırı iddiaları ve insan kaçakçılığı soruşturmasıyla bağlantılı olarak New York'ta tutuklandı. Avukatı suçlamaları reddediyor.

Kültür Sanat 18 Eylül 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sean "Diddy" Combs önde gelen rapçilerden.

ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs New York’ta henüz açıklanmayan nedenlerle tutuklandı. Manhattan’da tutuklanan şarkıcının Mart ayında Los Angeles ve Miami’deki iki mülküne yapılan baskınların ardından insan kaçakçılığına ilişkin “devam eden bir soruşturma”nın parçası olarak tutuklandığı açıklandı. 

Combs’un avukatı Marc Agnifilo “adil olmayan bir kovuşturma olduğuna inandığımız bu kararı sürdürmelerinden dolayı hayal kırıklığına uğradık” dedi ve müvekkilinin “masum” olduğunu söyledi. Combs eski sevgilisi Casandra “Cassie” Ventura dahil bir dizi cinsel saldırı ve taciz iddiasıyla karşı karşıya kalmış, suçlamaları reddetmişti.

‘Para kapmak için iftira’

Rapçiye yöneltilen suçlamalar ve sabıkaları bununla sınırlı değil. Combs’a ilk kez Kasım 2023’te o dönemki sevgilisi Ventura tarafından dava açıldı. Aynı hafta iki kadın daha istismar ve saldırı iddiasıyla rapçiye karşı hukuki mücadelesi başlattı. Combs tüm iddiaları reddetti, sözcüsü aracılığıyla bunların para kapmak için yapıldığını öne sürdü.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABC News (@abcnews)

Daha sonra aralık ayında başka bir hukuk davasında bir kadın 17 yaşındayken Bay Combs ve diğer iki erkeğin istismarına uğradığına ve zorlandığını iddia etti. Bu yılın şubat ayında ise yapımcı Rodney Jones Jr’dan bir hamle geldi. O da Combs’ın istenmeyen davranışlar sergilediğini ve kendisini başkalarıyla cinsel ilişkiye zorladığını öne sürdü.  Combs iddiaları reddetti, ancak bir ay sonra evine baskın yapıldı. Müzisyen Bahamalar’a gitmeye hazırlanırken Miami’de bir havaalanında durduruldu ve elektronik eşyaları yetkililere teslim etti.

Sean “Diddy” Combs’un tutukluğu ne kadar sürecek ve ilk duruşması ne zaman görülecek, henüz bir açıklama yapılmadı. Avukatı Combs’un “adını mahkemede temize çıkarmayı dört gözle beklediğini” söyledi.

Cinsel taciz hikayesi anlatan 'Gülizar' Toronto'da ilk gösterimini yaptıCinsel taciz hikayesi anlatan ‘Gülizar’ Toronto’da ilk gösterimini yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.