James Cameron’ın gündeminde bu kez Hiroşima var

Yönetmen James Cameron bu kez bir İkinci Dünya Savaşı hikâyesiyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Hiroşima'ya atılan atom bombasını merkez alan iki kitabın haklarını satın alan yönetmen çekim için de hazırlıklara başladı.

Kültür Sanat 18 Eylül 2024

Yönetmen James Cameron, Charles Pellegrino’nun 2025’te yayınlanacak ‘Hiroşima’nın Hayaletleri’ adlı kitabının haklarını satın aldı. 70 yaşındaki yönetmen İkinci Dünya Savaşı’nı bitiren bu büyük trajediyi anlatacak bir hikâyeyi beyazperdeye taşıma hazırlığında. Üstelik proje iki kitabın birleştirilmesiyle ortaya çıkacak. Cameron, Charles Pelegrino’nun ‘Hiroşima’nın Hayaletler” ile 2015’te yayınladığı ‘Hiroşima’dan Son Tren’ kitaplarını birleştirip tek bir filme uyarlayacak.

İki romandan uyarlanacak film İkinci Dünya Savaşı sırasında iki atom bombasından sağ kurtulan bir Japon’un gerçek hikayesini anlatacak. Hiroşima’daki patlamayı yaşadıktan sonra Nagasaki’ye giden bir trene binen yolcu orada diğer patlamaya tanıklık ediyor. Kitapların yazarı Charles Pellegrino aslında James Cameron’ın hiç de yabancı olduğu bir isim değil.

Cameron ve Pellegrino daha önce de birlikte çalıştı

İki daha önce hem ‘Avatar’ hem de ‘Titanic’ filmlerinde birlikte çalışmıştı. Charles Pellegrino her iki filmde James Cameron’a bilim danışmanlığı yapmıştı. Pellegrino’nun projesinden 20 yılı aşkın bir süredir haberdar olan Cameron her iki romanın yayınlanmasını bekliyordu. Çekimlerinin henüz başlanmayan film James Cameron’ın ‘Titanic’ sonrası ilk tekil filmi olacak. Zira arada geçen sürede Cameron mesaisi büyük oranda gişe canavarı ‘Avatar’ serisine ayırmıştı.

James Cameron çok iddialı: Marvel’in kalitesi Avatar’ın yanına bile yaklaşamazJames Cameron çok iddialı: Marvel’in kalitesi Avatar’ın yanına bile yaklaşamaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.